✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

25 realistiske måter til hvordan tjene penger på nett i 2024

Noen lenker i denne artikkelen er sponset. Se vilkår for bruk

tjene penger på nett

Friheten til å jobbe hjemmefra er en drøm for mange. Og internett er en viktig bidragsyter til at dette er mulig i dag. Nå finnes det flere metoder å tjene penger på nett enn noensinne, og aldri har det vært enklere å komme i gang!

I denne artikkelen viser jeg deg flere metoder du kan forsøke, som faktisk kan hjelpe deg å oppnå drømmen om å tjene penger på nett og jobbe hjemmefra.

Videre i denne artikkelen kan du lese mer om de ulike måtene du kan tjene penger på nett på, og se hvilke av disse metodene som passer deg best.

Noen av metodene kan du tjene penger på fra dag én. Andre metoder må du regne med å legge ned mye hardt arbeid og mange timer før du ser resultatene.

La oss sette i gang!

1. Investere i aksjer og fond

Denne metoden er definitivt blant mine egne favoritt-metoder for å tjene penger på internett. 

Særlig utbytteaksjer er en fin måte å bygge en jevn strøm av inntekt på. Og det beste med dette, er et det kategoriseres som passiv inntekt også. 

Når du kjøper en aksje som betaler utbytter, får du penger inn på kontoen din enten månedlig, kvartalsvis, halvårlig eller en gang i året – alt avhengig av hva utbyttepolicyen til selskapet er.

Vil du sette i gang med å investere i aksjer eller fond? Da bør du lese:

På dette nettstedet kan du lese en rekke nyttige artikler om investering i aksjer, så du kan også sjekke ut denne siden, hvor du finner alle artikler relatert til aksjeinvestering.

Kom i gang med investering hos Nordnet

Jeg anbefaler Nordnet pga deres store utvalg aksjer og fond, lave gebyrer, gode læringsressurser + gratis tilgang til aksjeforumet Shareville (annonse).

2. Selg klær med ditt design

Har du en grafisk designer i deg? Da bør du sjekke ut nettsteder hvor du kan laste opp dine egne design («Print-on-demand»).

Særlig om du allerede har et publikum i sosiale medier kan dette være noe for deg, da dine design kan trykkes på t-skjorter og hettegensere som følgerne dine kan kjøpe.

Det fine med denne modellen er at du trenger ikke ha en eneste krone når du begynner. Du designer og legger ut for salg. Du betaler en andel først når noen faktisk kjøper produktene dine.

Arbeidet med å designe gjøres i forkant, og du kan få fine inntekter i tiden etter. 

Med andre ord er ikke dette bare en måte å tjene penger på nett på – det er også en fin måte å bygge passiv inntekt på.

Eksempel på nettsteder som lar deg selge ditt design på klær:

3. Opprette en blogg

Om du er glad i å skrive og har en spesiell kunnskap om et område, kan en blogg være noe å vurdere.

Dette er dog ikke noen rask måte å bli rik på, da det krever at du gjerne skriver hundrevis av artikler. 

Alle disse artiklene bør helst ranke høyt i Google-søk også, samt være noe folk faktisk søker etter.

Men tjener du først penger på dette, kan vi fort snakke store summer.

Et eksempel på dette er matbloggeren Carrie Forrest, som etter å ha blitt mer bevisst på bruken av SEO (søkemotoroptimaliseringøkte månedlig inntekt på bloggen sin til over 20.000 dollar.

Du må ikke være ekspert for å komme i gang, men du bør definitivt velge en nisje som du orker å skrive mye om.

Det finnes en rekke måter du kan tjene penger på en blogg:

 • Display Ads
 • Affiliates
 • Sponset innhold
 • Nyhetsbrev
 • Infoprodukter
 • Medlemskap

Har du lyst til å starte en blogg? Min foretrukne webhosting er One.com, og via lenken under kan du få 110 kroner avslag på hosting-pakken du kjøper via dem.

Sjekk ut One.com her

4. Lag en YouTube kanal

YouTube er en plattform som har overtatt for TV-kanalene – og særlig blant den yngre garden.

Flere nordmenn har tjent penger på YouTube, og du kan også bli en av dem.

Men det krever mye arbeid før du kan tjene en eneste krone.

Du må nemlig ha et visst antall abonnenter og visningstimer før du i det hele tatt er kvalifisert til å tjene penger på YouTube-kanalen din.

Mitt tips: finn bestemt nisje og lag relevante videoer innenfor den, slik at dine abonnenter vet nøyaktig hva slags kanal de følger.

Har du litt penger fra før, kan du hyre inn andre til å gjøre mesteparten av jobben med å klippe videoene, designe, legge voiceovers osv. 

Da blir din rolle mer å regne som en businesseier og du kan bruke tiden på å bygge flere YouTube kanaler, eller prøve noen av de andre metodene for å tjene penger på nett som du finner i denne artikkelen. 

5. Betalte spørreundersøkelser

Betalte undersøkelser er en rask, enkel og en av de mest populære måtene å tjene penger på nett på. 

Selskaper er nemlig villige til å bruke mye penger på å gjøre markedsundersøkelser og for å høre din mening om deres produkter og tjenester.

Friheten til å velge hvor mange undersøkelser du skal delta i, akkurat når du selv vil, gjør spørreundersøkelser til en nyttig måte å tjene penger på nettet.

Plattformer for å tjene penger på spørreundersøkelser:

 • Meningstorget
 • Norstatpanelet
 • YouGov
 • SwagBucks

Av belønninger kan du ofte velge mellom gavekort til en rekke ulike steder som Zalando, Jula, PayPal, eller kinobilletter. Eller du kan motta penger på konto.

Skal du tjene gode penger på dette, kan det være lurt å melde deg inn i flere av disse. Det kan nemlig gå lenge mellom hver undersøkelse du kvalisfiserer for.

Sannsynligheten for at du oftere mottar en spørreundersøkelse øker derfor dersom du er medlem av flere plattformer.

6. Crowdlending

Har du en indre bank i deg? Da kan du prøve crowdlending.

Her låner du og andre ut penger til bedrifter som sliter med å få lån andre steder, og mottar renter på lånet, hver eneste måned.

Siden dette er selskaper som ikke får lån andre steder, er risikoen høyere enn om du investerer i eksempelvis obligasjonsfond.

Men det betyr også at rentene du mottar er høyere. For høyere risiko skal naturligvis premieres med høyere renteinntekter.

Platformer for crowdlending

 • Kameo
 • Monio

Men husk at risikoen kan være høy på slike eiendomsprosjekter, så gjør god research før du låner bort pengene dine.

7. Sosiale medier

Enten du har en entertainer i deg, er kreativ, eller om du er en meningsbærer, kan sosiale medier være en effektiv måte å tjene penger på nett på.

Mange lever faktisk av å legge ut innhold på sosiale medier, som for eksempel Loren Gray, som i følge Finansavisen kan tjene opp mot 100.000 dollar på ett innlegg (!)

Men i likhet med YouTube: de aller fleste som tjener penger på sosiale medier har jobbet lenge og målrettet for å oppnå dette, uten å nødvendigvis se gevinsten der og da.

Det kreves derfor at du er villig til å legge ned hardt arbeid, og at du er villig til å lære mer om hvordan markedsføring og sosiale medier fungerer.

Slik kan du tjene penger på sosiale medier

 • Annonsevisninger
 • Sponsede innlegg/ betalte partnerskap
 • Salg av merch (dine egne produkter)
 • Affiliate markedsføring
 • Deltakelser eventer, TV-programmer og andre happenings som eventuelt kommer ved siden av

8. Selg tjenester via Fiverr

Er du en dyktig videoklipper? Designer? Har du en dyp stemme, eller kan gjøre ulike karakterer? Da bør du opprette en bruker på Fiverr.

Fiverr er en plattform hvor du kan selge tjenestene dine til andre på nettet.

Blant tjenester som er etterspurte på Fiverr er blant annet:

 • Logodesign
 • Programmering
 • WordPress-kompetanse
 • Voice-over
 • Lage annonser til sosiale medier

Til og med om du ikke innehar noen spesiell kompetanse, kan Fiverr være noe for deg. Du kan for eksempel legge ut en tjeneste hvor du oversetter engelske tekster til norsk.

Opprett gratis bruker her

9. Selg stock bilder

Er du en hobbyfotograf med et galleri av bilder som bare ligger og støver ned? 

Kanskje er det mulig at andre kan få bruk for disse bildene? Da kan du sjekke ut Shutterstock.

En rekke bedrifter trenger ofte bilder til blogginnlegg, sosiale medier og nettsidene sine. 

Shutterstock er en fin måte å tjene penger på nett, men det avhenger av at du forstår hva slags bilder bedrifter og andre potensielle kjøpere trenger.

Noen forslag til type bilder som selger:

 • Produktbilder
 • Helse og idrett 
 • Teknologi 
 • Eiendom

Husk også å søkeoptimalisere bildene, slik at det blir enklere å finne nettopp dine bilder.

10. Selg stock footage (video)

stock video

Det er ikke bare bilder folk er interesserte i å kjøpe. Å selge stock video er en potensielt innbringende måte du kan tjene penger på nett. 

Jeg kjenner til flere frilansere som har tjent bra med penger på dette og som bruker dette til å spe på i perioder med lavere inntekt.

Typiske videoer som gjør det bra er dronevideoer, timelapse, naturvideoer og slow motion videoer.

Du trenger heller ikke 8K og de nyeste og dyreste filmkameraene for å selge bra. Så lenge bildekvaliteten er god, og videoen har en tydelig hensikt, finnes det alltid kjøpere der ute, selv om det er filmet med mobilen.

To plattformer for å tjene penger på salg av stock footage:

Å opprette bruker og laste opp videoene dine på Pond5 er lurt dersom du ønsker å selge videoklipp ekslusivt her. Å begrense tilgangen til hvor folk kan kjøpe videoene dine øker andelen du mottar fra hvert salg.

Dersom du vil øke sannsynligheten for at flere finner videoene dine, og ønsker å spre videoene dine over flere plattformer, anbefaler jeg at du sjekker ut BlackBox. 

Laster du opp videoene dine her, vil de automatisk spre seg over andre plattformer, deriblant Pond5, Adobe Stock, Shutterstock og Vimeo Stock.

11. Selg stock music

Salg av stock musikk er noe jeg selv har forsøkt, men jeg har aldri satset skikkelig på dette.

Det krever nemlig at du har et stort bibliotek av låter, og enorm arbeidskapasitet hva gjelder musikkproduksjon. Og i dag har jeg rett og slett ikke tid til å bygge ut stock musikk porteføljen.

Men også her kjenner jeg til folk som tjener mye penger . Noen tjener flere hundre tusen på å selge stock music, som for eksempel Elliot Middleton gjør, ifølge The Guardian

Anbefalt side du kan legge ut musikk på:

 • Epidemic Sound

12. Selg et nettkurs på Udemy eller Teachable

Innehar du en spesiell kompetanse som folk er villige til å betale for å lære? Da bør du definitvt vurdere å lage et nettkurs.

To steder jeg anbefaler dersom du ønsker å tjene penger på kurs, er Udemy og Teachable.

Flere nordmenn har tjent mye penger på nettkurs, og i denne artikkelen på NRK kan du lese om flere som har tjent millioner av kroner på dette.

13. Tjen penger på kjøp og salg av domener

Det kan være mye penger å tjene på kjøp og salg av domener. En investering på under hundrelappen kan faktisk bli til flere hundre tusen kroner, og mer.

For eksempel ble domenet nav.no solgt for over 4,3 millioner da staten opprettet dette organet. Tidligere var det et arkitektselskap som eide domenet.

Et annet eksempel er domenet by. com, som ble solgt av en nordmann for over 1 million dollar.

I det siste året har fremveksten av .eth domener vært stor. Det kan være potensielle gullgruver i denne nisjen, da mange ikke har skaffet disse på nåværende tidspunkt.

Hvordan komme i gang med kjøp og salg av domener? Jeg ville kjøpt domener på One.com. Her koster de ikke stort mer enn en hundrelapp, og du kan søke etter potensielle ledige domenenavn.

Dermed kan du bygge deg en portefølje av gode domener og selge disse på auksjon.

14. Investere i kryptovaluta

La det bare være klart med én eneste gang: Å investere i kryptovaluta medfører risiko. 

Men dersom du har noen kroner du har råd til å tape, kan det være potensielt mye penger å tjene her.

Kryptovaluta har historisk gitt god gevinst over tid (i sin korte levetid) og et langsiktig perspektiv på noen av de større kryptovalutaene som Bitcoin og Etherum kan vise seg å bli innbringende også i fremtiden. 

En metode å tjene penger på kryptovaluta er altså ved generell verdiøkning. En annen måte er via staking, farming eller krypto nodes.

Om du ønsker å lese mer om dette, anbefaler jeg at du sjekker ut denne artikkelen.

Men igjen, aldri invester penger du ikke har råd til å tape.

15. Skriv en e-bok

Å skrive en ebok og selge den online kan være en innbringende måte å tjene penger på nett.

Enten du har en god fiktiv historie å fortelle, eller du ønsker å skrive faglitteratur, kan det finnes mange potensielle lesere av arbeidet ditt der ute.

Du kan selge e-bøker via din egen nettside, eller på markedsplasser som:

 • Amazon Kindle
 • AppSumo 

Men det er ikke dermed sagt at dette er en enkel måte å tjene penger på.

For det første må du jo skrive en hel bok. For det andre er du avhengig av å bygge et publikum som faktisk vil kjøpe boka di. 

16. Lei ut bilen på Getaround

Om du har en bil (eller flere) som blir lite brukt kan du leie den ut på Getaround (som tidligere gikk under navnet Nabobil) for å tjene noen ekstra slanter. 

På den måten tjener du både litt penger på bilen din, og reduserer noen av kostnadene ved å eie en bil.

Noen tjener gode penger på å kjøpe inn rimelige varebiler for å videre leie dem ut til folk som trenger slike biler til flyttelass.

Høres det ut som noe for deg? Da kan du sjekke ut Getaround her.

17. Lei ut utstyr via Hygglo

Tidligere jobbet jeg i et filmproduksjonsselskap, og vi tjente penger på å leie ut filmutstyret vårt i perioder det ikke ble brukt av oss selv.

Det er veldig enkelt å komme i gang, og dersom du har gjenstander som bare ligger og støver, bør du definitivt gi dette et forsøk.

Forslag til utstyr du kan leie ut:

 • foto- og filmutstyr
 • hageredskap
 • tilhenger
 • teknikk

Sjekk ut hygglo for å begynne å leie ut tingene dine i dag.

18. Bli en frilans skribent

Du trenger ikke ha en egen blogg for å skrive artikler. Du kan få betalt for skrive for andre selskaper og andre blogger også.

Å være en frilans skribent er altså en fin måte å tjene penger på nett på.

To krav som stilles til deg, er i såfall:

 • Du må skrive raskt og effektivt
 • Du må kunne gjøre den nødvendige researchen om temaet du hyres inn til å skrive om

Hvis du har lyst til å prøve dette, anbefaler jeg at du sjekker ut plattformen Upwork

Type jobber du kan få der er typisk:

 • blogginnlegg
 • copywriting
 • e-bøker

19. Design websider

Om du liker å bygge ting fra grunnen av og er teknisk anlagt, kan du tjene penger på design av websider.

Blant potensielle kunder kan du finne selskaper og bloggere som er ute etter en unik ‘theme’ til å ha på nettsiden sin.

Eventuelt kan du modifisere eksisterende WordPress temaer, eller kode selv.

Nevnte Fiverr og UpWork er gode steder å begynne dersom du ønsker å tjene penger på webdesign.

20. Lær bort et musikkinstrument

Spiller du gitar, piano eller andre musikkinstrumenter kan du lære bort ferdighetene dine til nybegynnere.

Du kan for eksempel annonsere på Facebook, spre ordet via sosiale medier og tilby både fysiske og digitale timer.

21. Bytt til online bank med høyere sparerente

Online banker som Himla eller Bulder har ofte bedre sparerente enn etablerte, fysiske banker på spareprodukter, da de har mindre kostnader enn fysiske banker. 

Så dersom du fortatt har samme lokale banken dine foreldre opprettet til deg, bør du se om det finnes bedre alternativer der ute. 

Online banker har ikke de samme avgiftene og sparerenten kan som nevnt være betraktelig høyere. Det betyr at du får mye mer penger igjen for hver krone du sparer!

Banker som Himla kjører i tillegg kundeutbytte, som betyr at du hvert år får litt ekstra penger inn på kontoen din. 

Derfor vil jeg driste meg til å si at å bytte til en online bank faktisk er en smart måte å tjene penger på nett.

22. Senk dine månedlige utgifter

Å redusere dine månedlige utgifter har faktisk den samme effekten som om du skulle tjent ekstra penger.

Du kan for eksempel bruke nettbanken din til å holde øye med utgiftene dine.

Eller, om du har lyst på en gratis plattform som hjelper deg med å ha kontroll over egen kredittsjekk (med kredittscore og betalingsanmerkninger), privatbudsjett og gjeldssituasjon, kan du kredittsjekke deg selv gratis hos Defero. De har i tillegg en fin app du kan laste ned.

Fra enkelte nettbanker kan du til og med si opp abonnementer du ikke trenger lenger, rett fra banken. 

Du kan også benytte deg av digitale sammenligningstjenester for å spare mer penger på ting du uansett er nødt til å betale for, som for eksempel strøm og forsikringer.

Mitt beste tips: Ikke ofre hverdagsgledene!

Du trenger ikke kutte cafébesøk, sjokolade og andre småutgifter som gir deg glede. Bruk heller sammenligningstjenester som Tjenestetorget til å få bedre pris på de nødvendige utgiftene i hverdagen. Du kan spare titusener på noen få minutters jobb!

Les ogsåBeste aksje app? Prøv disse 8 gratis appene

23. Selg ting på Finn.no

Eier du mange ting du aldri bruker? Da kan du vurdere å selge disse på Finn.no.

Men for å øke sjansene dine for å selge raskt og mye, bør du vite hvordan du utformer annonsene med gode bilder og bruk av riktige ord.

Les mer om dette i denne artikkelen fra Din Side.

24. Dropshipping

Drop shipping kan være en fin mulighet for å tjene penger på nett.

Fordelen med dropshipping er at du trenger ikke ha et eget varelager. Du selger andres produkter via din nettbutikk, uten at du trenger å ha et lager selv. 

Produktene du selger ligger på et lager hos leverandøren din (drop shipper), som naturlig nok skal ha sin bit av kaka ved et salg. 

Slik fungerer dropshipping

Du markedsfører og selger varer via din nettbutikk. Produsent av varene har produktene på sitt lager tar dermed all lagerrisikoen og arbeidet med å pakke og sende ut varene til kundene som bestiller.

Du får en innkjøpspris av dropshipperen og du bestemmer selv hvilken utsalgspris du skal velge, og dermed hvilken margin du sitter igjen med. 

Marginen din er forskjellen mellom utsalgsprisen din og innkjøpsprisen du selv må betale.

Om du er villig til å legge ned arbeidet, er drop shipping potensielt veldig lukrativt når det gjelder å tjene penger på nett.

25. Lei ut et rom eller bolig via AirBNB

Mange nordmenn har tjent penger via AirBnB.

AirBnB er en smart måte å tjene penger på om du har mulighet til å leie ut et rom, leilighet eller et hus for kortere perioder.

Ta noen fine bilder av rommet/boligen, legg ut informasjon i appen, så tar AirBnB det derfra. 

Vil du ha flere tips om hvordan tjene penger? Da anbefaler jeg at du sjekker ut min artikkel om hvordan tjene penger fort.

Bli en flinkere investor med Simply Wall St

Få kunnskap og oversikt over selskaper på en enkel, visuell måte. Se om en aksje er over- eller underpriset, og gjør bedre investeringsbeslutninger.

Del artikkelen

Artikkelforfatter

Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.
Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.

Nyeste artikler

hva er en aksje

Hva er en aksje?

Vurderer du å investere i aksjer men er usikker på hva en aksje egentlig er? På overflaten kan en aksje virke som bare et stykke