✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

eToro vs Nordnet: hvilken nettmegler bør du velge?

Noen lenker i denne artikkelen er sponset. Se vilkår for bruk

etoro vs nordnet

Nettmeglere som eToro, Nordnet, RobinHood og så videre, har revolusjonert måten vi investerer på, ved å tilby alle og enhver tilgang til markeder fra hele verden gjennom en enkel plattform. Før måtte du fysisk ringe inn til en megler som sluttførte handelen for deg. Nå skjer alle prosesser enkelt via mobilen.

Og det finnes en rekke nettmeglere der ute. For å hjelpe deg på veien tar jeg for meg to nettmeglere jeg bruker selv, og som begge er populære nettmeglere blant det norske folk: eToro vs Nordnet.

I denne artikkelen vil du kunne sammenligne eToro og Nordnet for å hjelpe deg med å bestemme hvilken plattform som best passer dine behov for handel med aksjer, ETF-er og andre finansielle instrumenter.

Selv har jeg bruker hos begge – og jeg bruker de vidt forskjellig. eToro for kryptovaluta og Nordnet for blant annet tilgangen til forumet Shareville.

Litt om nettmeglerne

eToro

etoro beste aksje app

Ble etablert i 2007, markedsfører seg som en multi-asset plattform som ikke bare tilbyr tradisjonell handel med aksjer og ETF-er, men også moderne finansielle produkter som CFD og kryptovaluta.

Nordnet

Ble startet i 1996, og fokuserer mer på norske og nordiske investorer. De tilbyr et bredt utvalg av tjenester som teknisk analyse og kundeservice rettet mot dem som investerer i norske aksjer.

Kom i gang med investering hos Nordnet

Jeg anbefaler Nordnet pga deres store utvalg aksjer og fond, lave gebyrer, gode læringsressurser + gratis tilgang til aksjeforumet Shareville (annonse).

Nøkkelfunksjoner og aktivaer du kan handle

eToro tilbyr et bredt spekter av produkter inkludert:

 • Aksjer
 • Kryptovaluta
 • ETF-er
 • CFD-er

eToros plattform gjør det mulig for brukere fra hele verden å handle et mangfold av finansielle instrumenter.

Hos Nordnet finner man en mer lokal tilnærming med fokus på norske og skandinaviske markeder. Her kan du handle i:

 • Aksjer
 • Fond
 • ETF-er
 • Avanserte produkter som opsjoner, warranter, sertifikater, bull & bear etc

Avgifter og prising

Både eToro og Nordnet opererer med ulike kurtasjesystemer hvor hos eToro, investorer kan dra nytte av strukturen med spread-kostnader og ingen kurtasje på aksjer og ETF-er.

Hos Nordnet, varierer kurtasjen basert på aktivitetsnivået og markedene du handler i, noe som gir aktive handlere muligheten til å redusere sine kostnader betydelig.

Brukeropplevelse og plattformens brukervennlighet

Plattformen hos eToro er designet for enkel bruk og tilbyr funksjoner som copytrading, hvor du enkelt kan følge og kopiere andre tradere.

Nordnets plattform tilbyr avanserte verktøy for teknisk analyse og en mer detaljert oversikt som appellerer til erfarne investorer og de som trenger dypere innsikt i markedene.

Læringsressurser og kundeservice

eToro og Nordnet tilbyr begge hjelpsomme læringsressurser og har begge god kundeservice.

Jeg vil påstå at eToro virkelig har noe bra på gang med sitt interaktive akademi som er gratis tilgjengelig for alle medlemmer. Her kan du lære mye! Trykk på knappen under for å komme i gang.

Nordnet tilbyr også en rekke gode ressurser for deg som vil lære mer om investering. Blant annet holder de ofte eventer og webinarer som dekker alt fra grunnleggende handel til avanserte investeringsstrategier – gjerne med profilerte investorer som gjester.

Hos Nordnet vil jeg trekke frem podcasten Pengepodden, artikler på Børsskolen og forumet Shareville, som har mange flinke brukere.

Regulatoriske og sikkerhetsmessige tiltak

Er pengene dine trygge hos disse nettmeglene?

Ja, både eToro og Nordnet er regulert, noe som gir en høy grad av sikkerhet for pengene dine.

eToro er regulert av flere finansielle myndigheter globalt, mens Nordnet følger norske og nordiske regelverk som beskytter investorer.

Sosial handel og et nettverk av likesinnede

eToros innovative tilnærming inkluderer et livlig sosialt nettverk som gir brukere mulighet til å dele innsikt og strategier.

Nordnet tilbyr også et fellesskap gjennom Shareville hvor norske investorer kan utveksle ideer og følge hverandres handler.

Fordeler og ulemper

eToro:

Fordeler med eToro

 • Bredt utvalg av finansielle instrumenter inkludert global handel
 • Enkelt å handel kryptovaluta
 • Ingen kurtasje på kjøp og salg av aksjer og ETF-er.
 • Enkel å bruke med tilgang til sosial handel og copytrading

Ulemper

 • Kan ha ‘skjulte’ kostnader som overnight fees for eksempelvis CFD-handel
 • Kryptovalutahandel bærer med seg høy risiko
 • Plattformen kan mangle noen avanserte verktøy for erfarne tradere

Fordeler med Nordnet

Det er mange fordeler med å spare og investere hos Nordnet. Noen av fordelene er blant annet:

 • Utover å kjøpe aksjer kan du velge mellom 1800 fond og ETFer også
 • Du kan la deg inspirere og lære av de beste gjennom Shareville – Nordens største sosiale investeringsnettverk
 • Bra velkomsttilbud for nye kunder – handle fra 1 krone (0,035 %) på de nordiske børsene
 • Oversiktlig plattform som er enkel å bruke, inkludert en prisbelønt Nordnet-app
 •  Lave avgifter

Ulemper

 • Du kan enn så lenge ikke handle kryptovaluta direkte, noe som gjør eToro til et bedre alternativ om det er kryptovaluta du ønsker å eie

Kom i gang med investering hos Nordnet

Jeg anbefaler Nordnet pga deres store utvalg aksjer og fond, lave gebyrer, gode læringsressurser + gratis tilgang til aksjeforumet Shareville (annonse).

Oppsummering

Når du vurderer hva du skal velge av eToro eller Nordnet, kommer det til syvende og sist an på dine personlige behov og investeringsmål.

Så, eToro VS Nordnet: hvilken bør du velge?

eToro er ideell for deg som ønsker en enkel måte å investere i kryptovaluta og råvarer og som ønsker å dra nytte av sosial nettverk for å lære av andre tradere. Dette kan være spesielt nyttig hvis du er relativt ny i investeringsverdenen eller ønsker å utforske nye markeder uten å forplikte seg til store investeringer.

På den andre siden: er du basert i Norge eller Skandinavia og foretrekker å investere i hjemmemarkedet med muligheten til å utføre teknisk analyse, og være med i et samfunn av skandinaviske investorer, kan Nordnet være den beste plattformen for deg.

Her får du et produkt skreddersydd for norske investorer som tilbyr verktøy og ressurser som er optimert for denne gruppen.

Begge plattformer har både styrker og svakheter, men det viktigste er å velge en som passer dine investeringsstrategier og hvordan du foretrekker å handle.

Men ikke glem: uansett hvilken nettmegler du velger – sørg for at du forstår alle gebyrer og tjenester som tilbys, slik at du kan gjøre informerte valg og få maks ut av investeringene dine!

Disclaimer

Husk at å handle i aksjer og andre finansielle instrumenter medfører risiko. Sjansen for at du taper penger er tilstede, spesielt dersom du ikke gjør nødvendig research i forkant av en investering.

Bli en flinkere investor med Simply Wall St

Få kunnskap og oversikt over selskaper på en enkel, visuell måte. Se om en aksje er over- eller underpriset, og gjør bedre investeringsbeslutninger.

Del artikkelen

Artikkelforfatter

Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.
Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.

Nyeste artikler

hva er en aksje

Hva er en aksje?

Vurderer du å investere i aksjer men er usikker på hva en aksje egentlig er? På overflaten kan en aksje virke som bare et stykke