✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

Om Utbyttemaskinen

Om meg

Velkommen skal du være! Jeg har vært interessert i sparing og investering helt siden min far introduserte meg for temaet da jeg var rundt 17-18 år gammel.

Gjennom årene i aksjemarkedet har jeg gjort meg noen betraktninger, blitt noen erfaringer rikere og opparbeidet meg kunnskap jeg skulle ønske jeg hadde da jeg først begynte å investere.

65+

Massevis av artikler

100+

Tips for å bli en bedre investor

1000+

Ukentlige lesere

Hvorfor jeg startet Utbyttemaskinen.no

Jeg opprettet denne bloggen av flere årsaker.

Jeg ville lage en plattform som skal være av verdi av for deg, om du er i starten av din investorkarriere.

Men også av mer personlige årsaker. Min nærmeste støttespiller og samtalepartner rundt sparing og aksjeprat var min far. Da han plutselig gikk bort i 2021, satt jeg igjen og følte at jeg ikke hadde noen å lufte tanker og ideer med rundt aksjemarkedet.

Dermed ble denne bloggen til. Som en slags outlet hvor jeg kan fortsette å gi mitt bidrag og syn på sparing og investering. En plattform for både deg og meg, med andre ord.

Utbyttemaskinen.no er en blogg om personlig økonomi, med hovedfokus på å bygge passive inntektskilder, investering i aksjer og fond, samt et og annet sparetips.

Min målsetning er at dette nettstedet skal være både for deg som ikke er så interessert i alt det tekniske rundt investering, og for deg som vil lære mer om aksjeanalyse, porteføljebygging og handle enkeltaksjer. 

Jeg forsøker etter beste evne å formidle det jeg har lært om sparing og investering på en lettfattelig måte.

En viktig målsetning er at innholdet på denne siden skal være av høy kvalitet og genuint hjelpsomt for deg som leser. 

Min erfaring

Tidligere jobbet jeg i SpareBank 1, hvor jeg skrev hjelpsomme artikler til bruk i bankenes nyhetssenter.

Noen av disse tekstene handlet blant annet om:

Jeg har også utdannelse fra Handelshøyskolen BI, men jeg har lært aller mest av det jeg formidler på denne bloggen på egenhånd, ved å være i aksjemarkedet gjennom både topper og bunner. 

Ved å gjøre noen bomkjøp.

Ved å selge for tidlig.

Ved å ikke vite hva jeg har kjøpt og selge ved selv den minste kursbevegelse.

Å ha kjent på kroppen hvordan alt dette føles, mener jeg er en stor fordel når jeg nå skal formidle erfaringen videre.

For jeg har gått den lange veien fra til å ikke vite stort om hvordan aksjemarkedet fungerer, til å være enormt bevisst på økonomien min og investeringsstrategier. 

Blant strategiene er DGI (dividend growth investing). Og denne strategien var det som fikk meg til å starte denne siden. Denne vil du kunne lese mer om i fanen «Passiv inntekt» i menyen.

Jeg håper du finner stor verdi og lærer noe nytt i innholdet på Utbyttemaskinen.no, og ønsker deg masse lykke til på din økonomiske reise!

– Fokusinvestoren

Hva nå?

Siden du har havnet på denne siden, er det relativt trygt å anta at du er interessert i informasjon om passive inntektskilder og investering.

For å gi deg en fin start på denne siden, anbefaler jeg at du sjekker ut disse artiklene: