✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

Når er det best å selge bolig?

Noen lenker i denne artikkelen er sponset. Se vilkår for bruk

når er det best å selge bolig

Lurer du på når det er best å selge boligen din for å få best mulig pris for den? Vel, da har du kommet til rett sted!

Å finne det beste tidspunktet å selge boligen din er helt klart en lur beslutning. Når på året du selger kan nemlig påvirke både salgsprisen og hvor raskt boligen din blir solgt.

Det er flere faktorer å vurdere når du prøver å finne det beste tidspunktet å selge på. Videre i denne artikkelen kan du lese mer om ulike faktorer som er viktig å ta høyde for dersom du skal selge bolig.

Når på året er det best å selge bolig?

Tradisjonelt sett er vår og sommer de mest populære tidspunktene å selge bolig på. Dette skyldes rett og slett flere beveger seg ut i det fine været, dagene er lengre og lysere – og boligen din kan se mer attraktiv ut med grønnere plener, og når interiøret i boligen «bader» i solstrålene.

Mange familier ønsker også å flytte om sommeren før skoleåret starter på høsten, noe som fort kan skape et større marked for boligsalg i nettopp denne perioden.

Ifølge Eiendom Norge er beste tid å selge bolig følgende måneder:

 • Januar
 • Februar
 • Mai
 • August

Boligprisene faller gjerne litt i sommermånedene for deretter å stige igjen i august. Rett og slett en god, gammeldags «tilbud og etterspørsel».

Færre boliger i markedet kombinert med stabil etterspørsel fører typisk til prisøkning i boligmarkedet. 

Når legges det ut flest boliger for salg?

Antallet boliger som legges ut for salg kan variere fra region til region og fra år til år. Generelt sett ser man gjerne flere boliger til salgs om våren og sommeren, mens det er færre boliger tilgjengelig på markedet om vinteren.

når på året er det best å selge bolig

Lavere etterspørsel etter boliger om vinteren kan påvirke hvor lang tid det tar å selge boligen din, og prisen du får.

Hvor lang tid tar det å selge boligen?

Det er ikke unormalt at en typisk salgsprosess kan ta rundt 3-4 måneder, fra du begynner prosessen til du har mottatt pengene på konto.

Hvor lang tid det tar å selge en bolig kan variere avhengig av faktorer som beliggenhet, tilstand, pris og markedssituasjonen.

Så lang tid kan du regne med at hver fase i boligsalg-prosessen kan være:

 1. Forberedelse til salget: Å forberede boligen for salg og å få den ut på markedet tar typisk rundt 2-3 uker. Her gjøres verdivurdering og innhenting av nødvendige dokumenter knyttet til salget. I tillegg vil markedsføringstiltak gjøres i denne fasen.
 2. Salgsprosessen: Når boligen er ute på markedet, vil det i gjennomsnitt ta 67 dager, før den er solgt ifølge Eiendom Norge (data fra januar 2024).
 3. Overtakelse: Når budet på boligen din er akseptert, vil overtakelsestiden vanligvis være rundt 2 til 3 måneder.
 4. Oppgjør: Det tar rundt 10 dager å motta betalingen fra kjøper.

Å arbeide med en erfaren eiendomsmegler kan hjelpe deg med å forstå det lokale markedet bedre og tilpasse salgsstrategien deretter.

Via knappen under kan du be om tilbud på eiendomsmegler, dersom du skal selge bolig og ønsker hjelp fra eksperter med lokal kjennskap til området ditt.

Tilbudene hentes via sammenligningstjenesten Tjenestetorget.

Verdivurdering

Å prissette boligen din for høyt kan føre til at den blir stående lenge på markedet, uten napp. Å prissette den for lavt kan resultere i tap av potensiell fortjeneste.

Derfor: før du legger ut boligen din for salg, er det viktig å få en nøyaktig verdivurdering. En profesjonell eiendomsmegler kan hjelpe deg med å fastsette en riktig pris basert på markedsanalyse og sammenlignbare salg i området ditt.

Hva koster det å selge bolig?

Å selge bolig innebærer vanligvis visse kostnader, inkludert:

 • Megleravgift
 • Markedsføring
 • Inspeksjoner av boligen
 • Eventuelle reparasjoner som må gjøres før salg

Disse kostnadene kan variere avhengig av eiendommens verdi og geografiske beliggenhet. Det er viktig å ha en klar forståelse av alle kostnader før du tar beslutningen om å selge.

Skal du bruke eiendomsmegler får du gjerne valget mellom to forskjellige faktureringsmodeller:

 1. Provisjon av salgssum (typisk et sted mellom 1- 3,6 prosent av salgssummen)
 2. Timespris brukt av eiendomsmegler (ligger ofte på 1.700 – 2.500 kroner). Utgifter knyttet til markedsføring og visning ligger typisk mellom 10.000 -20.000 kroner

Tilbudene hentes via sammenligningstjenesten Tjenestetorget.

Enkle tips for å selge bolig

 1. Forbered boligen din grundig før visninger. Dette inkluderer å rydde opp skikkelig. Du kan for eksempel leie et lager som du kan oppbevare møbler og inventar som ikke skal være avbildet i annonser. Det er lurt å skape et bilde i hodet til kjøperen at det er plass til hennes egne ting i boligen.
 2. Bruk profesjonelle bilder!
 3. Samarbeid med en erfaren eiendomsmegler som kjenner det lokale markedet godt.
 4. Mal slitte overflater – dette er små tiltak som kan gi store utslag i hvor fresh boligen føles.
 5. Oppgrader kjøkken/bad med eksempelvis nye knagger, belysning eller hvitevarer.

Få flere gode tilbud på eiendomsmegler

Den beste eiendomsmegleren for deg er en med god lokalkunnskap om området ditt og som har en klar plan for boligsalget. Da sitter du fort vekk igjen med mer penger fra salget av boligen din.

Gjennom Tjenestetorget kan du be om tilbud fra opptil 5 meglere, som alle kjemper om deg som kunde. Det betyr at de kan være villige til å strekke seg lenger på pris enn det du kanskje tenker over.

Så skal du selge bolig? Få flere gode tilbud du kan sammenligne. Derfra står du selv fritt til å velge det beste tilbudet, eller avslå tilbudene – helt kostnadsfritt og uforpliktende.

Bli en flinkere investor med Simply Wall St

Få kunnskap og oversikt over selskaper på en enkel, visuell måte. Se om en aksje er over- eller underpriset, og gjør bedre investeringsbeslutninger.

Del artikkelen

Artikkelforfatter

Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.
Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.

Nyeste artikler

hva er en aksje

Hva er en aksje?

Vurderer du å investere i aksjer men er usikker på hva en aksje egentlig er? På overflaten kan en aksje virke som bare et stykke