✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

Beste aksje app: 9 gratis aksje-apper du må prøve i 2024

Noen lenker i denne artikkelen er sponset. Se vilkår for bruk

beste aksje app

Med mobilen i lomma har du et verktøy som gir deg større muligheter enn noensinne til å øke avkastningen din.

I denne artikkelen kan du lese mer om en håndfull gratis apper som alle hjelper deg til å utvikle deg som investor og øker sannsynligheten for at du tjener penger på aksjer. 

Beste aksje app? Sjekk ut disse 9 gratis appene:

  1. Quartr
  2. Simply Wall St
  3. Nordnet
  4. StockEvents
  5. eToro
  6. DNB Spare
  7. Seeking Alpha
  8. Tradingview
  9. Lær Teknisk analyse (Investtech)

I mange lignende artikler nevnes kun aksjehandelsplattformer. Jeg har forsøkt å gå i en litt annen retning, og vil presentere nyttige apper som dekker ulike aspekter ved det å være investor.

Derfor vil du se det jeg mener er beste aksje-apper for aksjeanalyse, kvartalsrapporter, aksjeinformasjon/læring – og selvfølgelig også aksjehandelsplattformer.

Hva bør du se etter i en god aksje app?

Kanskje er du bare på jakt etter en aksjehandelsplattform for å kjøpe og selge aksjer. Eller kanskje du lurer på hvilke andre investeringsverktøy du bør ha på mobilen din.

Uansett hvem av disse du er, vil du ha stor nytte av å lese videre.

Noe av det viktigste du kan gjøre for å bli en bedre investor er å søke kunnskap. Og dersom du bruker den riktig, er mobilen din et genialt verktøy som kan hjelpe deg godt på vei. 

Appene presentert under gir deg alle ulike fordeler. Og det beste er at du kan skaffe deg disse helt gratis. 

Okay, nok snakk – la oss sette i gang.

De beste aksje-appene for investorer

Videre kan du lese mer om de ulike aksje-appene jeg anbefaler at du sjekker ut. De er alle gratis å teste ut, og jeg er sikker på at du vil finne minst en eller to apper som kan hjelpe deg med din aksjeinvestering.

1. Quartr – få oversikt over kvartalsrapporter

quartr beste aksje app

Denne appen brukes av noen av de største finansinstitusjonene i verden, som Goldman Sachs, BlackRock, Morgan Stanley, Bank of America og Credit Suisse.

Og du kan bruke den selv også, helt gratis.

Alle selskaper har en form for «Investor Relations» tilgjengelig på deres hjemmesider, med kvartalsrapporter, transcriptions og så videre. Problemet er at det tar tid å manuelt gå igjennom hver enkelt selskaps Investor Relations sider.

Qartr er en aksje-app som løser dette problemet. Appen gjør det enklere for investorer å få tilgang til alle rapporter, på ett og samme sted.

Funksjoner i Quartr:

  • Sjekk kvartalsrapporter og transkriberte rapporter
  • Hør på konferanser fra selskapene
  • Omfattende selskapsdata
  • Og dersom du ønsker å bli påminnet når selskapene du eier slipper sine kvartalsrapporter, kan du via appen legge datoene i kalenderen. En veldig nyttig funksjon!

Sjekk ut Quartr her.

2. Simply Wall St – finn en aksjes ‘intrinsic value’ 

simply wall street

Dette er en aksje app jeg har brukt siden mars 2020 og er en av mine favoritter når det gjelder analyseprogrammer. Jeg bruker den hver eneste dag fortsatt.

I denne appen kan du raskt få oversikt over selskapers inntekter, utbytter, gjeld og vekstmuligheter – alt presentert på en flott visuell og interaktiv måte.

Det aller beste er at appen tar en ellers komplisert utregning (diskontert kontantstrøm-metoden) og gjør den for deg. Da kan du enkelt se om aksjen du undersøker er underpriset eller overpriset i dag.

Gratisversjonen er noe begrenset i forhold til den betalte versjonen, men jeg anbefaler at du sjekker den ut uansett. 

Appen gjør det enkelt å lære seg en hel del om hva man bør se etter (og hva man bør unngå) i selskaper.

I tillegg kan du sette sammen alle aksjer du eier (eller ønsker å eie) og sjekke den totale portefølje-scoren din. Her kan du blant annet se hvor stor gjeldsgrad porteføljen din har sammenlagt, utbytteyielden, og en rekke andre nøkkeltall.

Og viktigst av alt: denne appen gjør deg flinkere til å vurdere om du forstår selskaper godt nok. 

Via Utbyttemaskinen.no kan du få en eksklusiv deal: du får premium-funksjonene i Simply Wall St helt gratis i 14 dager og kan få hele 40 % rabatt på fullversjonen dersom du bestemmer deg for å gå for den.

3. Nordnet

aksjeportefølje app nordnet

Nummer 3 på listen er nettmegleren Nordnet, som har en fantastisk og prisbelønt aksje app.

I appen kan du selvfølgelig kjøpe og selge et bredt utval aksjer, fond og ETFer, og enkelt ha oversikten over hvordan aksjeporteføljen din presterer.

Men den beste funksjonen er nylig implementert! Nå kan du se kommende utbytter i appen – lekkert presentert i graf-format.

Er du en utbytteinvestor? Da vil du elske Nordnet.

Flere fordeler med Nordnet

Det er mange fordeler med å være kunde hos Nordnet:

  • Du kan velge mellom 1800 fond og ETFer
  • Tilgang til Shareville – Nordens største sosiale investeringsnettverk
  • Flott velkomsttilbud for nye kunder (handle fra 1 krone (0,035 %) på de nordiske børsene)
  • Oversiktlig plattform som er enkel å bruke, inkludert den nevnte prisbelønte Nordnet-appen
  •  Lave avgifter

Sjekk også ut deres læringsressurser, som kan gi inspirasjon, kunnskap og veiledning:

  1. Børsskolen
  2. Pengepodden

Kom i gang med investering hos Nordnet

Jeg anbefaler Nordnet pga deres store utvalg aksjer og fond, lave gebyrer, gode læringsressurser + gratis tilgang til aksjeforumet Shareville (annonse).


4. StockEvents – hold øye med utbytter og avkastning

stockevents

Jeg har nylig begynt å bruke StockEvents, en gratis aksjeportefølje app hvor du kan legge inn aksjene du eier og lage ønskeliste over aksjer.

Særlig mobil- og nettbrettversjonene er veldig gode, og du kan se gode analyser av både aksjene du eier, utbyttebetalingene dine (hvor mye du mottar månedlig, årlig, samt projisert utvikling) og dine økonomiske mål med porteføljen.

For eksempel: har du et mål om at porteføljen din skal være verdt 10.000.000 kroner innen 2030? Da vil StockEvents holde deg oppdatert på hvordan du ligger an per dags dato.

Jeg anbefaler at du sjekker ut appen, oppretter en gratis bruker og tester funksjonene selv!

Prøv StockEvents gratis her

5. eToro – handle aksjer, krypto og råvarer

etoro beste aksje app

Okay, her kommer den andre aksjehandelsplattformen i denne artikkelen: eToro

eToro er det som kalles en sosial tradingplattform, og har over 20 millioner brukere over hele verden.

Plattformen er svært brukervennlig for kjøp og salg av både internasjonale aksjer og kryptovaluta og de har en dedikert aksje-app for kjøp og salg, samt en annen app kalt eToro Money, som er en crypto wallet.

Du kan investere i en rekke ulike aktivaer på eToro:

  • Aksjer
  • Krypto
  • Råvarer (gull, sølv, kobber, olje og mer)
  • ETF’er

Du har også mulighet til å kopiere andres suksessfulle porteføljer ved å bruke en funksjon som eToro kaller Copy Trading. 

Denne er en nyttig funksjon for både nybegynnere som vil komme i gang raskt og for erfarne tradere som ønsker å skaffe seg litt ekstra inntekt ved å dele sin kunnskap med andre på plattformen.

Selv bruker jeg for det meste eToro til å kjøpe noen større kryptovalutaer som Ethereum, Bitcoin og Solana. Jeg har et langsiktig perspektiv og har råd til å tape disse pengene.

Utvalget av kryptovaluta er forøvrig voksende, og de har lagt til en drøss av coins og tokens bare siden 2020. Men de er fortsatt ganske langt bak andre dedikterte kryptobørser som nevnte FTX og Binance hva gjelder utvalg.

Det er enkelt både å sette inn penger og ta ut gevinsten fra eToro. 

Sjekk ut eToro her

6. DNB Spare – kjøp aksjer og fond

dnb markets beste aksje app
Ønsker du å ha mange nordiske, amerikanske og europeiske aksjer å velge mellom? Da er DNBs aksjeplattform og medfølgende app «Spare», noe du burde se nærmere på.

Appen er forholdsvis enkel, og gir deg muligheten til å kjøpe å selge både aksjer og fond fra mobilen. I tillegg kan du lese analyser fra DNBs analytikere, bygge en watchlist og og tracke porteføljen din i appen.

Den er enkel å bruke, i tillegg til at den er pen å se på. Mitt inntrykk er at utviklerne i DNB Markets satser hardt på å introdusere nye funksjoner som forbedrer appen hele tiden.

7. Seeking Alpha

Seeking Alpha er en av mine favorittapper. Her har jeg tilgang til det aller meste samlet på ett sted: anbefalninger, selskapsanalyser, regnskapstall, lærerike artikler, aksjenyheter og porteføljetracking på mobilen. 

På samme måte som MarketWatch, er Seeking Alpha en stor og pålitelig kilde til både informasjon om ulike markeder og selskaper, aksjekurser og nyheter i aksjemarkedet. 

Du kan enkelt legge til alle investeringene dine i watchlisten, og se nyttige indikatorer, som for eksempel:

  • 52-week low/high
  • Pre-market kurs
  • After hours kurs
  • Motta varsler når en aksjekurs treffer et ønsket kjøps- eller salgsnivå

Jeg vil si at det aller beste med Seeking Alpha er følelsen av å ha alt jeg trenger samlet i en og samme app.

Mitt tips er å bruke dette for alt det er verdt: når du finner en aksje du ønsker å investere i, ville jeg sjekket hva andre investorer og analytikere sier om aksjen, sjekke regnskapstallene og legge den i watchlist.

I de aller fleste tilfeller vil det være både optimistiske og pessimistiske analyser av de samme selskapene, og jeg ville lest begge sider av analysene.

På den måten kan du skaffe deg verdifull innsikt utover din egen analyse – enten du er bull eller bear på selskapet.

Selv om gratisversjonen er god, er særlig Premium-versjonen det jeg sterkt anbefaler at du tester ut. Med premium har du tilgang til alt du trenger for å utvikle deg som investor og ligge et steg foran andre investorer.

Funksjoner du får med Premium:

  • Ubegrenset mengde hjelpsomme artikler, skrevet av profesjonelle investorer, forvaltere og wall street analytikere i Seeking Alphas ‘community’.
  • Gode filtreringsmuligheter (Screener) – slik at du kun finner aksjer som passer din investeringsstrategi
  • Tilgang til selskapers regnskap (10 års historikk)
  • Tilgang til pressemeldinger, SEC filings, og mer
  • Mulighet til å tracke Seeking Alphas Quant Ratings – som er deres aksjeanbefalninger (som har historisk gitt en årlig avkastning på hele 29 prosent!)

Med andre ord: med Seeking Alpha har du en ressurs som hjelper deg med å alltid være oppdatert på hva som skjer i markedet, og være klar til å utnytte alle hendelser til din fordel.

Jeg har avtalt med Seeking Alpha at dersom du registrerer deg som bruker via Utbyttemaskinen.no, får du 7 dagers gratis prøveperiode og 50 % rabatt på Seeking Alpha Premium hvis du vil fortsette å bruke plattformen.

Vanligvis koster Premium $239 årlig, men via min avtale får du altså alle funksjonene til kun $119 i året. Det er en investering i deg selv som kan bli verdt mye mer!

8. Tradingview

Dette er en aksje-app for tradere. Selv om jeg personlig er mer komfortabel med fundamental analyse i mine investeringer, har jeg testet Tradingview, både på mobil og desktop.

Tradingview er nok aller mest brukervennlig på desktop, men mobil-appen er faktisk overraskende fin å bruke når man charter opp trendlinjer, fibonacci tracements og så videre.

Gratisversjonen er imponerende, og har en rekke parametere du kan bruke i dine tekniske analyser. 

Sjekk ut Tradingview her

9. Lær Teknisk Analyse (Investtech)

lær teknisk analyse beste aksje app

Er du interessert i å lære mer om teknisk analyse? Da burde du laste ned Investtechs egne app som tar deg igjennom grunnleggende teknisk analyse. 

Appen forklarer deg trender, formasjoner og annen viktig, elementær informasjon på en lettfattelig måte.

Så, dette er en veldig nyttig app du burde teste ut dersom du skal bruke teknisk analyse i din investering.


Disclaimer

Mine artikler skal på ingen måte tolkes som kjøp- eller salgs-anbefalinger, men snarere gi deg som leser større innsikt og kunnskap om sparing og investering. All bruk av informasjon på denne nettsiden – for eksempel beslutningsgrunnlag for investeringen, skjer på egen risiko.

Bli en flinkere investor med Simply Wall St

Få kunnskap og oversikt over selskaper på en enkel, visuell måte. Se om en aksje er over- eller underpriset, og gjør bedre investeringsbeslutninger.

Del artikkelen

Artikkelforfatter

Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.
Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.

Nyeste artikler

hva er en aksje

Hva er en aksje?

Vurderer du å investere i aksjer men er usikker på hva en aksje egentlig er? På overflaten kan en aksje virke som bare et stykke