✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

32 kreative jobb-ideer som lar deg jobbe hjemmefra i 2024

Noen lenker i denne artikkelen er sponset. Se vilkår for bruk

jobbe hjemmefra

Så du er på jakt etter arbeid som lar deg jobbe hjemmefra, altså? Vel, da har du kommet til rett sted.

I denne artikkelen har jeg satt sammen en liste over 32 forskjellige jobb-ideer som lar deg jobbe hjemmefra. Ikke alle ideene vil passe deg, men hvis du finner én idé du ønsker å teste ut, anser jeg jobben som vellykket.

Så, la oss hoppe rett ut i det.

Sjekk LinkedIn for interessante jobber

Før vi begynner å ramse opp alle de ulike måtene du kan jobbe hjemmefra på, skal du få et bonustips: jeg anbefaler at du tester ut LinkedIn sitt filter over jobber du kan gjøre hjemmefra.

Kanskje finner du drømmejobben, uten at du selv visste at den fantes?

Med det overstått – la oss ta en titt på de 32 ulike måtene du kan jobbe hjemmefra på i 2024:

1. Affiliate-markedsfører

Vi begynner listen med affiliate marketing.

På norsk kan vi vel kalle dette for ‘annonse-markedsføring’, og fungerer slik at du skaffer deg en avtale med et brand du liker produktene til. Deretter lenker du til produktet på nettstedet ditt, sosiale medier eller nyhetsbrev, og mottar provisjon dersom noen klikker på den lenken og kjøper produktet.

Bloggen du leser nå tjener penger på denne måten. Jeg har en anbefalt verktøy side, hvor jeg har samlet alle produktene jeg bruker selv, og som jeg faktisk mener har reell verdi for leserne av bloggen.

2. Blogger

La oss fortsette i samme spor. Affiliate-markedsføringen nevnt over, er bare én av flere måter du kan tjene penger på med en blogg.

I tillegg kan du tjene penger på:

 • Display ads (bannerannonser)
 • Sponset innhold
 • Infoprodukter
 • Merch

Lykkes du med blogging, har du ikke bare muligheten til å jobbe hjemmefra – du kan i grunn jobbe fra hvor du vil. Et eksempel er finansbloggen Making Sense of Scents, drevet av Michelle Gardner. Hun og ektemannen reiser rundt i hele verden, takket være inntektene fra bloggen hennes.

Det trenger ikke koste stort å komme i gang med blogging. Det kan til og med være så enkelt som at du begynner å skrive litt om favorittmusikken din eller mat. Etterhvert kan dette kunne gi deg muligheter til å generere litt ekstra penger.

Men her må du være tålmodig og disiplinert – det kan nemlig ta lang tid før du ser resultater. 

3. Reparer ting for andre

reparer ting for andre

Er du nevenyttig og flink til å fikse ting? Da kan du ha en liten sidevirksomhet hvor du fikser ting som har gått i stykker. 

Min far gjorde dette i blant for kolleger som hadde ødelagte høyttalere, platespillere, stifter og så videre. Ja, alt som var HiFi-relatert egentlig. 

Kanskje du kan gjøre det samme for dine kolleger også? Du kan fikse ting for venner, naboer og familie også, dersom de trenger din hjelp.

4. Bli en konsulent 

Dersom du har kunnskap og erfaring fra et spesielt område, kan du vurdere å dele ekspertisen din med andre i form av konsultasjoner.

Har du for eksempel kunnskap om SEO eller SEM, kan du hjelpe bedrifter med å synliggjøre seg i organisk søk, eller hjelpe dem med å forbedre klikkraten i Google Ads – fra ditt eget hjemmekontor.

5. Bli en copywriter

Har du en markedsfører i deg, kan copywriting være en god måte å jobbe hjemmefra på.

En copywriter lager typisk markedsføringstekst som kan stå i for eksempel brosjyrer og blader, nyhetsbrev, annonser, sosiale medier og på plakater.

Jeg anbefaler at du lager bruker på Fiverr dersom copywriting er noe du kunne tenke deg å prøve ut.

6. Musikklærer

Javisst, det er meg du ser på bildet. Jeg jobbet selv som pianolærer i ny og ne for å spe på studielånet i min tid.

Er du god til å spille gitar, piano eller et annet instrument? Da kan du vurdere å lære bort ferdighetene dine hjemmefra.

Her kan du enten ha kundene dine på besøk, eller lære bort digitalt. 

Jeg anbefaler at du sjekker ut boken Side Hustle, hvor du kan lese om en kar som tjener flere tusen dollar i måneden på å være gitarlærer.

7. Crowdlending

Her tjener du penger som en bank gjør – du investerer her i eiendomslån, og mottar månedlige, høye renter tilbake, frem til lånet er nedbetalt. Det fine med crowdlending er at du bygger deg en passiv inntektskilde, som kan spe på godt hver eneste måned.

Du trenger ikke investere store summene for å sjekke om det er noe for deg. Du kan komme i gang med så lite som 500 kroner.

Aktører: Kameo og Monio

8. Tilby foto og video

Her er mulighetene mange. Ønsker du en jobb hvor du kan jobbe litt hjemmefra og litt i ute i felten? Da kan du for eksempel være bryllupsfotograf. Her kan redigere bildene og klippe eventuelle videoer hjemme, mens du får møte folk og ta del i sosiale anledninger også.

Eller, dersom du ønsker kun å jobbe hjemmefra, kan du vurdere å legge ut video og fotografier du har liggende på stock photo/video sider som Black Box, Shutterstock eller Pond5.

9. Baker/catering/kokk

Hvis du har talent for baking eller matlaging generelt, kan du kanskje forsøke å gjøre denne lidenskapen til en sidevirksomhet?

Du kan for eksempel starte en catering-business, eller bli en personlig kokk. Eller du kan stå hjemme på ditt eget kjøkken og bake flotte kaker, boller og så videre – og selge til familie, venner eller lokale butikker.

10. Leie ut eiendom

Har du en sekundærbolig, eller et rom i boligen din du ikke bruker? Eller kanskje en parkeringsplass eller bod? Da kan du vurdere å leie ut, og tjene noen ekstra slanter her.

Du kan enten leie ut på langtidskontrakter, eller bruke AirBNB for kortere leieavtaler.

Jeg har skrevet en artikkel som handler om hvordan tjene penger på eiendom. Den kan du gjerne sjekke ut dersom du er interessert i dette temaet.

11. Betalte undersøkelser

Selskaper ønsker å høre meningen din rundt produktene deres. Derfor betaler de deg også for å dele den.

Selv om dette ikke er noe du blir rik av, er det en rask og enkel måte å tjene litt penger hjemmefra.

Plattformer for å tjene penger på spørreundersøkelser:

 • Meningstorget
 • Norstatpanelet
 • YouGov
 • SwagBucks

Typiske belønninger er ofte gavekort til en rekke ulike steder som Zalando, Jula, PayPal, eller kinobilletter. Eller du kan motta penger på konto.

12. Kontroller sosiale medier for bedrifter

Ha ansvar for sosiale medier kontoene til en bedrift.

Det finnes flere organisasjoner og bedrifter der ute som ikke har helt peil på hvordan de skal bruke sosiale medier. De trenger dermed noen som kan faget, og som kan hjelpe dem med å utvikle en SoMe-strategi, eller til og med drifte hele kontoen for dem.

13. Oversetter

jobbe hjemmefra

Snakker du flere språk? Da kan du eventuelt opprette en profil på Upwork eller Fiverr, og tilbud oversettingstjenester.

Du må jo ikke nødvendigvis kunne mange flere språk enn engelsk og norsk heller. Det kan komme jobbtilbud hvor du får i oppdrag å oversetter engelsk til norsk også, så det kan lønne seg å opprette en konto uansett.

14. Voiceover

Har du en særegen stemme, eller er god til å lage flere unike karakterer med stemmen din? Da kan voiceover-jobber være noe for deg. 

Dersom du har en god mikrofon, og lydpaneler på veggene, kan du enkelt spille inn stemmen din hjemmefra.

15. Animatør

Er du flink til å animere?

Da skal du ikke se bort ifra at bedrifter gjerne kunne tenke seg å arbeide med deg. Jobben hvor jeg selv er ansatt til daglig, har ved flere anledninger hyret inn animatører til å gjøre en jobb for oss.

Animasjon er nemlig en glimrende kommunikasjonsmetode, siden det forenkler informasjon og er med på å gjøre informasjonen mer leken og interaktiv.

Så: registrer en bruker på sider som Upwork og Fiverr, og kom i gang!

16. Digital assistent

Er du veldig strukturert av deg? Hjelp noen til å holde orden på kalenderen sin, svare på mailer, assistere med sosiale medier og andre kontoroppgaver, da vel!

17. Webutvikler

Er du god til å bygge nettsider fra bunnen av? Da kan du hjelpe små bedrifter med å forbedre hjemmesidene sine, eller bygge dem fra bunn av – fra sofaen hjemme.

Fiverr og UpWork er smarte steder å begynne dersom du ønsker å tjene penger som webutvikler.

18. Test nettsider

Mange bedrifter ønsker å være sikre på at nettsidene deres er intuitive og lette å navigere for brukeren. 

Dermed betaler de også folk for å teste sidene. Typisk gir de deg noen instrukser som du skal følge når du tester, og det tar stort sett ikke mer enn 15-20 minutter å gjennomføre. 

Du kan få betalt rundt 100-lappen for en slik runde. 

19. Frilans skribent

Bedrifter trenger innhold til nettsidene deres, som for eksempler artikler, infoprodukter som e-bøker, eller andre tekster til landingsider og så videre.

To krav som stilles til deg, er i typisk:

 1. Du må skrive raskt og effektivt
 2. Du må kunne gjøre den nødvendige researchen om temaet du hyres inn til å skrive om

Som med så mange andre av ideene i denne artikkelen, anbefaler jeg at du registrer en bruker på Upwork for å komme i gang.

20. Lei ut bilen din

Har du en eller flere bil som blir bruk altfor sjelden? Da kan du jo vurdere å leie den ut på Getaround (tidligere Nabobil) for å tjene litt ekstra. 

Noen tjener gode penger på å kjøpe inn varebiler for å leie dem ut til folk som trenger slike biler til for eksempel flyttelass.

Høres utleie av bilen din interessant ut? Da kan du sjekke ut Getaround her. 

21. Dropshipping

Dropshipping kan være en fin mulighet til å bygge deg en jobb hjemmefra.

Det fine med dropshipping er at du ikke er nødt til å ha et varelager. Du selger andres produkter via din nettbutikk, uten at du trenger å ha produktene lagret selv. 

Produktene du selger ligger på lageret til leverandøren din, som skal ha sin bit av kaka ved et salg.

Jeg anbefaler at du sjekker ut denne artikkelen fra Adobe dersom du er interessert i å starte med dropshipping. 

22. Lag et nettkurs

Har du en spesiell kunnskap eller ferdighet folk er villige til å betale for å lære Da kan du eventuelt vurdere å lage et nettkurs, rett fra din egen stue.

To steder jeg anbefaler dersom du ønsker å tjene penger på kurs:

23. Grafisk design

Har du erfaring med design og et godt øye for detaljer? Da kan du vurdere å starte en grafisk designvirksomhet hjemmefra. 

Som grafisk designer kan du lage design for en rekke ulike plattformer, som for eksempel nettsteder, sosiale medier, markedsføringsmateriale, logoer og mer. 

Du kan jobbe med klienter på en kontinuerlig basis eller ta på deg enkeltprosjekter. Du kan også selge digitale produkter som designmaler, grafikk eller stockbilder.

24. E-commerce

Selg produkter fra egen nettside, Amazon, Etsy eller til og med sosiale medier. 

Du sitter hjemme i din egen stue, og kan kontrollere lageret ditt, frakt og kundeservicen fra godstolen.

Ønsker du å starte med e-commerce? Da må du undersøke aktuelle produkter du kan selge, finne leverandører og lage en nettside/ nettbutikk. 

Jeg anbefaler at du sjekker ut Shopifys praktiske guide til e-commerce, dersom du ønsker å komme i gang med dette.

25. Kjøpe og selge aksjer

selge aksjer

Aksjer er en av mine personlige favorittmetoder for å tjene penger, noe du sikkert har skjønt basert på navnet til bloggen min. 

Og det er nettopp utbytte som står i fokus her. Invester i en kombinasjon av flere utbytteaksjer som betaler deg utbytte månedlig, kvartalsvis, halvårlig og årlig. Da får du en jevn strøm av inntekt.

Det fine med aksjer er at i det øyeblikket utbyttene kommer opp på samme nivå som din daglige jobb, har du i praksis bygget deg en jobb du kan drive hjemmefra!

Jeg anbefaler at du sjekker ut disse 3 artiklene hvis du er interessert i å lære mer om utbytteaksjer:

26. Musikkproduksjon

Selv har jeg drevet med musikk i mange år, og tjent noen ekstra kroner på å sitte hjemme og lage musikk til ulike prosjekter.

Det kan være musikk til prosjekter som:

 • Dataspill
 • Dokumentarer
 • Jingle/reklame

I tillegg har jeg solgt musikken min på stock musikk sider, uten at det har vært noe jeg personlig har satset særlig hardt på.

Vil du prøve det samme, anbefaler jeg at du registrerer en artistprofil på for eksempel Audiojungle, og legger ut musikken din for salg der.

27. Utvikle en app

Er du teknisk anlagt og har en god idé? Da har du muligheter for å bygge deg en jobb hjemmefra ved å utvikle en app.

Du kan tjene penger på appen enten ved å ha annonser i den, eller selge den på Apples app store eller android store.

Når den er ferdigutviklet og klar for salg, er arbeidet gjort. Da kan du forhåpentligvis nyte resultatene og se pengene strømme inn på konto fra godstolen foran peisen.

28. Kjøp og selg ting på Finn.no

Flere jeg kjenner kjøper og selger ting på Finn hele tiden, ofte med god fortjeneste. Du kan for eksempel selge bildeler, HiFi-utstyr, plater, DVDer, klokker, gammel elektronikk og så videre.

Roter du litt rundt i boligen din, er jeg sikker på at finner noe du kan selge.

Husk: for å øke sjansene dine for å selge raskt, og til den prisen du ønsker, må du ta gode bilder og bruk av de rette ordene i annonsene. 

29. Gå tur med hunder/hundepasser

Ja, du sitter kanskje ikke utelukkende hjemme i sofaen i denne jobben, men du kan finne kunder i nærområdet ditt, og få deg en god luftetur i samme slengen.

Så kan du eventuelt passe på hunden i stua hjemme etter spaserturen.

30. Skriv en bok

Har du en god historie i deg, eller et fagområde du kan skrive side opp og side ned om?

Da kan du vurdere å skrive din egen e-bok og selge den via din egen nettside, eller på markedsplasser som Amazon Kindle eller AppSumo.

Du kan også gå til et etablert forlag å selge inn bokideen din. Får du en bokavtale med et forlag, kan du skrive den og få noen kroner til selve skriveprosessen også.

Med andre ord – en jobb hjemmefra.

31. Lag en Youtube kanal

La oss bare nevne det med én gang: å lage en YouTube-kanal som tjener gode penger er hardt arbeid. Men hvis du først har klart det, er det en vanvittig morsom jobb du kan gjøre hjemmefra.

Men å tjene pengene, det gjør det ved å bygge et publikum. Drever at du har et visst antall abonnenter og visningstimer før du i det hele tatt er kvalifisert til å tjene penger på YouTube-kanalen din.

Utover reklameinntektene fra videoene kan du også tjene penger på merch, affiliate lenker, workshops og så videre. 

Et tips for å få fortgang i en slik prosess er å være veldig tydelig på hva slags kanal du lager. Du kan bestemme deg for en spesifikk nisje og produsere relevante videoer innenfor den, slik at dine abonnenter vet nøyaktig hva slags kanal de følger, og hva slags innhold de kan forvente å se.

Jeg har selv vært en del av YouTube-kanalen Andyax i mange år. Der har vi lært bort hvordan lage film, gjort reviews av kameraer og annet filmutstyr. 

32. Frilans SEO-spesialist

Har du mye kunnskap om søkeoptimalisering? Da kan du kjøre site audits, keyword research, outreach, og gjøre andre tekniske og on-page SEO analyser for bedrifter og andre bloggere.

Tips: se om du kan få en retainer-avtale med et firma. En retainer-avtale er en fast månedlig sum du og oppdragsgiver blir enige om i en viss tidsperiode – da har du en fast inntekt hver måned – og du kan jobbe hjemmefra.

Bli en flinkere investor med Simply Wall St

Få kunnskap og oversikt over selskaper på en enkel, visuell måte. Se om en aksje er over- eller underpriset, og gjør bedre investeringsbeslutninger.

Del artikkelen

Artikkelforfatter

Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.
Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.

Nyeste artikler

hva er en aksje

Hva er en aksje?

Vurderer du å investere i aksjer men er usikker på hva en aksje egentlig er? På overflaten kan en aksje virke som bare et stykke