✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

10 måter til hvordan tjene 1000 kr på en dag

Noen lenker i denne artikkelen er sponset. Se vilkår for bruk

hvordan tjene 1000 kr på en dag

Hvordan tjene 1000 kr på en dag?

Jeg har drevet med investeringer og ulike sideprosjekter i en årrekke, og har hatt både oppturer og nedturer langs veien. Det finnes dager hvor noen av sideprosjektene og investeringene min bringer inn mer penger enn vanlig – og det er vanskelig å ikke bli litt stolt og motivert når dette skjer.

For et par dager siden tikket det inn nesten 1.000 kroner fra en affiliate på dette nettstedet (affiliates er forøvrig én av metodene som blir nevnt i denne artikkelen). 

Det var en fin opplevelse, skal du vite. Arbeidet for å tjene den tusenlappen den dagen var jo allerede blitt gjort for en god stund tilbake! Den representerte på et vis hva som faktisk er mulig å få til, bare du jobber målrettet og disiplinert nok.

Med dette i bakhodet tenkte jeg at en artikkel kan være hjelpsomt for deg som er ute etter måter å tjene en tusenlapp eller mer daglig.

Når jeg sier daglig, er dette selvfølgelig individuelt og avhengig av hva slags mål du har, disiplinen din og metoden du bruker.

Likevel kan en kombinasjon av flere av metodene i denne artikkelen bidra til at du tjener bra med penger, hver eneste dag.

10 tips til hvordan tjene 1000 kr på en dag

Hvordan tjene 1000 kr på en dag

Gjennom årene har jeg lært og anvendt ulike strategier for å tjene penger hver dag, og deler dem her – én etter én.

Jeg startet for eksempel opp musikkbloggen AndyaxMusic.com, som i dag bringer inn greit med passiv inntekt hver måned. I hovedsak bruker jeg denne som en plattform til å markedsføre meg selv som komponist. 

Da jeg startet denne siden var jeg i grunn ganske blank på digital markedsføring, SEO og sosiale medier. Jeg tenkte ikke ikke først og fremst på å tjene penger på nett, men heldigvis hadde jeg noen mentorer på veien, som viste meg at det var mulig.

Okay – nå vet du litt om min historie. La oss sette i gang med 10 ulike ideer til hvordan du kan tjene 1000 kroner eller mer, hver dag.

1. Display ads (Google Adsense, Ezoic m.fl) 

En av måtene musikkbloggen min tjener penger på er via display ads. Dette er annonseplasseringer rundt omkring på siden min.

Har du en blogg? Et sted mange begynner for å tjene penger på bannerannonser er Google Adsense. Her melder du deg inn og limer inn en kode på nettstedet ditt. Google fikser resten derfra, og du tjener penger hver gang noen klikker på annonsen eller kjøper noe via den.

Vurderer du dette som en måte å tjene penger på, anbefaler jeg dog at du heller går for Ezoic.

Det geniale med Ezoic er at de betaler deg mye bedre enn det Google Adsense gjør, noe som gjør at du ikke trenger titusenvis av besøkende til nettstedet ditt for å tjene greit med penger.

Før var det et krav om over 10.000 besøkende i måneden før du kunne kvalifisere til Ezoic. Den har de fjernet for øyeblikket! Du kan lese mer om Ezoic her, og komme i gang med å tjene penger i dag!

2. Sponsede innlegg

Denne gjelder også deg som kanskje har en blogg, eller som vurderer å starte opp en. Bedrifter kan nemlig være villige til å betale deg godt for at du skal markedsføre produktene deres.

Du kan typisk tjene penger på spons slik:

  • Nyhetsbrev
  • Artikler 
  • Videoer
  • Sosiale medier

Hvor mye kan du potensielt tjene her, spør du? Vel, bloggeren Alexis Schroeder, som har en økonomiblogg rettet mot kvinner, tjener nesten 30.000 kroner i måneden på sine sponsede samarbeid. Det blir fort vekk rundt 1.000 kroner dagen det!

Skal du drive med dette, anbefaler jeg at du kun velger samarbeid med selskaper som har produkter du faktisk liker og bruker selv. Ingenting er så skadelig for deg og bloggen enn at du anbefaler søppelprodukter som leseren/Seeren ikke har bruk for.

3. Affiliate markedsføring

Jepp, dette var det jeg selv tjente nesten 1.000 kroner på her om dagen. 

Både musikkbloggen min og bloggen du leser nå benytter denne inntektsmodellen. Med affiliate markedsføring lenker du til produkter du liker, bruker selv og anbefaler. Dersom leseren din trykker på lenken og kjøper det, får du en andel av salget.

revenue affiliate inntekt

Alltid moro når det kommer inn en inntekt fra en affiliate.

Du har kanskje sett at jeg merker artiklene mine med: «Noen av lenkene i denne artikkelen er affiliates. Les våre vilkår for bruk»

Å være transparent er viktig, og er med på å bygge tillit mellom deg og leser – i tillegg til at du forholder deg profesjonell og går god for det du anbefaler. 

Vil du lese mer om hvordan lykkes med affiliate markedsføring, anbefaler jeg at du sjekker ut nettstedet Making Sense of Cents, som styres av Michelle Schroeder-Gardner.

Hun tjener over $100.000 på dette hver eneste måned. 

Nei, det var ikke en skrivefeil.

4. Frilans skrivejobber

Okay, la oss bevege oss bort fra dette med å ha en egen blogg. Dette tipset er for deg som liker å skrive, og som kunne tenke deg å tjene penger på dette uten å måtte drifte en egen blogg.

En jeg kjenner jobbet en stund som frilans skribent for et traktor-magasin, og han kunne tjene et sted mellom 3.000-10.000 per artikkel.

Så, har du en spesiell interesse, er det slettes ikke umulig å tjene penger på dette!

Du kan enten sende mailer til magasiner og netsteder selv, eller melde deg inn i frilans-nettsteder som UpWork

5. Lære bort en kreativ evne

Er du flink til å klippe film i Adobe programmer, spiller du et musikkinstrument eller har en annen evne folk er villige til å betale for å lære seg?

Da kan du vurdere å lære bort kunnskapen din mot betaling.

Du tenker kanskje at det ikke er stort å tjene her, men det er faktisk mulig. Det finnes faktisk folk som ved bruk av solid markedsføring har greid å bygge en større business ut av noe så simpelt som gitarkurs.

En kar ved navn Jake tjener rundt 60.000 kroner i måneden (eller rundt 2.000 kroner dagen) på sine gitartimer, som han markedsfører som “The most awesome guitar lessons in the universe“.

Vil du lese mer om Jake? En av mine favorittbøker er Side Hustle, av Chris Guillebeau, og i den kan du lese mer om Jakes historie, samt få noen verdifulle råd og ideer til hvordan du kan gjøre hobbyen din til en liten ekstrainntekt. 

Anbefales sterkt!

Se de beste investorenes favorittbøker

Oversikt over hundrevis av bøker anbefalt av verdens beste investorer.

6. Lag online kurs

Dersom du ikke ønsker å lære bort aktivt, kan du spille inn videoer og selge disse i stedet.

To plattformer jeg anbefaler dersom du ønsker å tjene penger på kurs, er Udemy og Teachable.

Flere nordmenn har faktisk tjent mye penger på nettkurs, og i denne artikkelen på NRK kan du lese om flere som har tjent millioner av kroner på dette.

Med andre ord – ja, det er mulig å tjene 1000 kroner dagen på online kurs.

7. Utbytter fra aksjer

Utbytteaksjer er en av mine desiderte favorittmåter å tjene penger på, og en ekstra bonus er at det er en helt passiv inntekt du selv kan designe i stor grad.

Med dette mener jeg at du kan finne ut når ulike selskaper betaler utbytter, og sette sammen en portefølje av selskaper som faktisk betaler utbytter hver eneste dag.

I videoen over kan du se et eksempel på hvordan du setter sammen en portefølje som gir deg utbytter hver eneste dag gjennom året. 

For å komme i gang å investere i aksjer som betaler utbytter kreves det at du allerede har litt kapital. Men dersom du har det, anbefaler jeg sterkt at du ser nærmere på dette.

Du kan lese disse artiklene jeg har skrevet om utbytteaksjer, dersom du ønsker å komme i gang med å motta utbytter fra aksjer:

Kom i gang med investering hos Nordnet

Jeg anbefaler Nordnet pga deres store utvalg aksjer og fond, lave gebyrer, gode læringsressurser + gratis tilgang til aksjeforumet Shareville (annonse).

8. Crowdlending

Utbytter er altså én måte å bygge deg en relativt forutsigbar ekstrainntekt på. Men det finnes flere gode muligheter.

Crowdlending er en god løsning for deg som vil tjene ekstra penger hver måned. Her investerer du sammen med andre investorer i lån til bedrifter som har vanskeligheter med å få lån andre steder. 

Siden de sliter med å få innvilget lån fra banker, og heller må ty til privatinvestorer, kan du som investor forvente å motta høyere renteinntekter, hver eneste måned.

Risikoen kan altså være høy, noe som må understrekes dersom du vurderer crowdfunding.

9. Selg ting du ikke trenger

Har du gjennom årene akkumulert mange ting du aldri bruker? Nei, det er ikke nødvendigvis kjekt å ha, som Sunde sier. Du kan heller vurdere å selge disse på Finn.no.

For å øke sjansene dine for å selge raskt og mye, bør du vite hvordan du utformer annonsene med gode bilder og bruk av riktige ord. Les mer om dette i denne artikkelen fra Din Side.

10. Skriv en bok/e-bok

Til slutt: har du en god historie i deg eller har kunnskaper du liker å skrive mye om?

Da kan en bok være noe å vurdere.

Det fine med en bok eller e-bok er, at når du først har skrevet den og den er publisert, kan den i selges igjen og igjen. 

Pluss, du kan skrive om nettopp det temaet du selv ønsker! Hvis du har interesse i en spesiell hobby, er det stor sannynlighet for at andre deler interessen også. 

Ønsker du flere tips om hvordan tjene penger raskt? Da anbefaler jeg at du sjekker ut min artikkel om hvordan tjene penger fort.

Bli en flinkere investor med Simply Wall St

Få kunnskap og oversikt over selskaper på en enkel, visuell måte. Se om en aksje er over- eller underpriset, og gjør bedre investeringsbeslutninger.

Del artikkelen

Artikkelforfatter

Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.
Picture of Thomas Leypoldt Marthinsen

Thomas Leypoldt Marthinsen

Jeg heter Thomas, og jeg har investert i aksjemarkedet i over 13 år. Jeg har erfaring fra både bank (SpareBank 1) og sammenligningstjenester (Tjenestetorget.no), og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.

Nyeste artikler

hva er en aksje

Hva er en aksje?

Vurderer du å investere i aksjer men er usikker på hva en aksje egentlig er? På overflaten kan en aksje virke som bare et stykke