✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

26 kreative forretningsideer du kan prøve i dag

Noen lenker i denne artikkelen er sponset. Se vilkår for bruk

kreativ forretningside

Leter du etter en god forretningside? Da har du kommet til rett sted. I denne artikkelen får du servert 26 gode forretningsideer du kan komme i gang med raskt.

Å starte for deg selv kan være en givende og tilfredsstillende reise, men husk at det er viktig at du går inn med:

  1. En klar plan
  2. Realistiske forventninger

Jeg innleder derfor artikkelen med å komme inn på noen tanker du bør gjøre deg før du starter, og presenterer videre de 26 forretningsideene. 

Du vil finne litt av hvert av ideer på denne listen. Her snakker vi alt fra fra online kurs, dyrepass, personlig trener og mer. Noen ideer er designet for å være en ekstrainntekt, mens andre kan skaleres opp til å bli din helt egen fulltids virksomhet.

Uansett om du er kreativ, teknologisk eller praktisk av natur, finnes det noe her for alle. Det kan lønne seg å lagre denne siden som et bokmerke i nettleseren din, da jeg fra tid til annen fyller ut listen med nye gode ideer.

Så les videre, bli inspirert, og kom i gang med å gjøre drømmen om å bygge din bedrift til virkelighet. 

La oss sette i gang!

Husk dette før du begynner

Å starte en bedrift/side hustle kan gi deg en enorm frihetsfølelse, da du tar et steg mot å tjene penger på egenhånd og ta kontroll om ditt eget liv og din egen tid. 

Men et slikt steg kan også være krevende, fullt av potensielle hindringer og tilbakeslag. Derfor er det viktig å ha en klar plan og realistiske forventninger.

Og ikke minst – en vilje til å lære på veien.

Se de beste investorenes favorittbøker

Oversikt over hundrevis av bøker anbefalt av verdens beste investorer.

Før du setter i gang bør du vurdere følgende:

  1. Motivasjon: Hvorfor vil du starte en bedrift? Er det for å løse et problem, følge en lidenskap, eller oppnå økonomisk frihet? Å ha et tydelig formål vil hjelpe deg å holde motivasjonen oppe og til å holde fokus på målene dine.
  2. Ressurser: Hvilke ressurser har du til rådighet? Dette inkluderer både fysiske og økonomiske ressurser, samt dine ferdigheter, erfaring og forbindelser du har.
  3. Scenarioer: Hva er de potensielle utfordringene og hindringene du kan støte på? Dette kan inkludere konkurranse, regulatoriske hindringer, eller behovet for spesialisert kunnskap eller utstyr.

Og med disse faktorene i tankene…

Her er 26 raske forretningsideer du kan vurdere

Alt du trenger for å gjøre en varig endring i livet ditt er én god forretningsidé. Videre kan du se en lang liste over forretningsideer, og avgjøre om noen av dem trigger din nysgjerrighet.

1. Digital undervisning eller kurs

forretningsideer

Med økningen av digitale læringsplattformer, er det enklere enn noen gang å dele kunnskapen og ferdighetene dine med studenter over hele verden.

Hvis du har en ekspertise innen et bestemt fagområde, bør du vurdere å opprette og selge online kurs på plattformer som for eksempel Udemy eller Teachable

2. Sosiale medier

Hjelp bedrifter og individer å navigere den stadig skiftende verdenen av sosiale medier ved å tilby tjenester innen sosiale medier.

Har du allerede litt erfaring innen markedsføring og sosiale medier, kan du for eksempel vurdere å tilby tjenester for å hjelpe bedrifter og individer med å administrere sine egne sosiale medier-kontoer og lage engasjerende innhold for dem.

3. E-commerce

Har du et produkt eller en tjeneste å selge, bør du vurdere å sette opp en e-commerce side ved hjelp av plattformer som Shopify eller WooCommerce. 

Du kan også selge produkter gjennom online markedsplasser som Amazon eller Etsy.

Jeg anbefaler at du leser denne artikkelen om e-commerce dersom dette er noe du ønsker å komme i gang med.

4. Planlegge digitale arrangementer

Har du en eventplanner i deg? Da kan det hende denne ideen er noe for deg.

Med økende bruk av virtuelle arrangementer, har det kommet et økende behov for eventplanleggere som kan hjelpe organisasjoner og bedrifter med å planlegge og gjennomføre vellykkede digitale arrangementer.

Her kan du planlegge eventet, ha ansvar for teknologien som brukes under eventet og se til at alt går smertefritt for seg.

5. Grafisk design

grafisk design

Fra logoer og branding til sosiale mediegrafikk og nettsidedesign, er grafisk design en allsidig og etterspurt ferdighet. 

Ressurser for å lære grafisk design inkluderer Canva, Adobe Creative Cloud og Coursera.

6. Hjemme-rengjøring og organisering

Hjelp folk å rydde og organisere hjemmene sine ved å tilby rengjøring og organiseringstjenester.

7. Personlig trening eller coaching

Enten du spesialiserer deg innen fitness, karriereutvikling, eller selvutvikling: det finnes mange muligheter der ute til å hjelpe andre ved å tilby din ekspertise som coach eller trener.

8. Dyrepasser og hundelufter

Elsker du dyr? Da kan dyrepass og en luftetur med hunder være en morsom og givende måte å tjene penger på.

9. Håndlagde kunstverk eller smykker

Hvis du har en talent for håndverk og liker å lage smykker og slikt, kan du vurdere å selge håndlagde gjenstander på nett eller på lokale kunst- og håndverksmesser.

10. Personlig styling eller motekonsultasjon

Hjelp folk å definere sin personlige stil og bygge garderoben sin ved å tilby styling eller motekonsultasjonstjenester.

11. Landskapspleie eller hagedesign

Fra skog og landskapspleie til hagedesign – det finnes mange muligheter til å forvandle lidenskapen din for planter og uteplasser til en side hustle eller fulltidsjobb.

12. Matvogn eller catering

Hvis du har lidenskap for mat, kan du vurdere å starte en matvogn eller cateringbedrift for å dele dine kulinariske kreasjoner med andre.

Du er kanskje din egen sjef, men du må forvente lange arbeidsdager. Les for eksempel intervjuet med Sachiwan Sopha, som etter å blitt permittert under pandemien, startet en matvogn.

13. Bilpleie

Tilby bilpleie for travle folk og bedrifter som ikke har tid eller ork til å vaske og polere sine egne kjøretøy.

Les også: Hvordan tjene penger på nett

14. Fotografering

Er du flink til å ta gode bilder? Fra brylluper og arrangementer til portretter og produktfotografering – også her finner du mange muligheter til å forvandle lidenskapen din for fotografering til en bedrift.

15. Husrenovering eller interiørdesign

Hvis du har et godt øye for møblering eller design kan du vurdere å tilby tjenestene dine for å hjelpe folk til å få lekre boliger.

16. Markedsføring eller annonsering

Hjelp bedrifter å nå og engasjere målgruppen sin ved å tilby markedsføring og annonseringstjenester.

17. Selge mystery boxes/gavesett

Lag tilpassede mysteriebokser eller gavesett for en rekke anledninger, inkludert bursdager, helligdager og bedriftsarrangementer.

18. Voiceover

Har du en stemme som gjør inntrykk? Da kan du for eksempel prøve å skaffe deg sidejobber som for eksempel å legge stemmen din på lydbøker, reklame, dokumentarer, telefonsvarertjenester og så videre.

19. Oversettelsestjenester

Behersker du flere språk? Da kan du starte en oversettelsestjeneste for å hjelpe bedrifter og individer med å kommunisere mer effektivt med en global målgruppe.

20. Skriving og tekstredigering

Det er økende behov for dyktige skribenter og redaktører som kan hjelpe bedrifter og individer med å produsere høykvalitets skriftlige materialer.

21. Personlig assistent

Hjelp travle profesjonelle og entreprenører med å administrere tidsplaner og andre oppgaver ved å tilby personlig assistanse.

22. Eventplanlegging

Vi var tidligere inne på digital eventplanning. Men det er fortsatt mange eventer som vi foretrekker å delta på fysisk.

Ja, alt fra bryllup og bedriftsarrangementer til bursdagsfeiringer og samfunnsarrangementer. Mulighetene er mange når det gjelder å planlegge og gjennomføre minneverdige arrangementer.

23. Personlig tilpasset reiseplanlegging

Hjelp folk med reiselyst med å planlegge og bestille tilpassede ferier ved å tilby personlig tilpasset reiseplanlegging.

24. Mobilapputvikling

Hvis du har erfaring innen programvareutvikling, kan du lage og selge mobile apper for å løse spesifikke problemer eller imøtekomme spesifikke behov.

25. Skriving av CV og karriereveiledning

Hjelp andre med å forbedre mulighetene sine for å få jobb og å komme videre i karrieren ved å tilby tjenester innen CV-skriving og karriereveiledning.

26. Blogg

Hvis du har lidenskap for skriving og en spesiell tematikk, bør du vurdere å starte en blogg og generere inntekter gjennom annonsering, sponset innhold, eller salg av digitale produkter.

Uansett hvilken bedriftsidé du velger, er det viktigste å tro på deg selv og egne evner. Å starte en bedrift krever hardt arbeid, dedikasjon og utholdenhet, men belønningene kan være enorme. Med riktig innstilling og tilnærming, kan du gjøre bedriftsidéen din til virkelighet og oppnå suksessen du ønsker.

Trenger du ekstra motivasjon?

Da anbefaler jeg at du oppretter en Storytel-konto og får tilgang til en rekke fagbøker om investering, entreprenørskap, selvutvikling og en haug av andre sjangere som kan hjelpe deg på veien. Klikk her for å få Storytel gratis i 14 dager.

Bli en flinkere investor med Simply Wall St

Få kunnskap og oversikt over selskaper på en enkel, visuell måte. Se om en aksje er over- eller underpriset, og gjør bedre investeringsbeslutninger.

Del artikkelen

Følg meg på X (Twitter)

Artikkelforfatter

Picture of Fokusinvestoren

Fokusinvestoren

Jeg er en hobbyinvestor som har investert i aksjemarkedet i over 13 år og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.
Picture of Fokusinvestoren

Fokusinvestoren

Jeg er en hobbyinvestor som har investert i aksjemarkedet i over 13 år og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.

Nyeste artikler

hva er en aksje

Hva er en aksje?

Vurderer du å investere i aksjer men er usikker på hva en aksje egentlig er? På overflaten kan en aksje virke som bare et stykke