✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

Spareapp for bedre økonomi? Sjekk ut disse 3 appene i dag

Noen lenker i denne artikkelen er sponset. Se vilkår for bruk

spareapp

Ser du etter en spareapp som forbedrer din privatøkonomi? Da har du kommet til rett sted.

Ja, her får du faktisk 3 gode forslag til spareapper du burde teste ut. De har alle sine unike egenskaper som tilsammen utgjør en trio du burde ha på din på mobiltelefon.

Ifølge en rapport utført av Storebrand fra 2021, sparte nordmenn som aldri før under pandemien. Vi er fortsatt i økonomisk urolige tider, og videre sparing blir ekstra viktig.

Men én ting var pandemien, hvor ting uansett var stengt, og pengene ikke kunne bli brukt til noe som helst. Hvordan kan du spare penger i det hele tatt, nå som alt blir dyrere og pengene flyr ut av bankkontoen før du engang rekker å si ordet «spare«?

Vel, enten du sparer til en buffer, aksjer og fond, til pensjon eller til noe helt annet, finnes det en app for deg.

De beste spareappene for 2024

Videre vil du kunne lese mer om de 3 appene jeg mener vil hjelpe deg til å spare mer penger med relativt lite jobb fra din side.

De er alle gratis å laste ned, og er derfor en svært nyttig måte å forbedre din egen økonomi på. Det er ingen risiko å teste ut appene for å se hvor mye du kan spare.

1. Horde

Første appen ut på denne listen er Horde. De er godkjent av finanstilsynet, noe som gjør appen sikker å bruke. De har et uttalt mål om at du skal bli sjef i din egen økonomi, og mange av de nyttige funksjonene i Horde appen lar deg bli nettopp det.

Jeg anbefaler at du laster ned Horde, henter tall fra gjeldsregisteret og kobler bankene du bruker.

Gjør du dette, kan du se alle dine kredittkort, bankkontoer og forbrukslån – på ett og samme sted. Horde analyserer i tillegg dine transaksjoner, og kommer frem til forslag over måter du kan spare mer penger på.

I tillegg har du muligheten til å lage en profesjonell låneavtale dersom du låner ut til venner og familie, med funksjonen Vennelån. Du kan selv sette din egen rente på lånet, og kan gjøre prosessen med å tilbakebetale mindre uforutsigbar enn det som dessverre ofte er tilfellet når man låner ut til venner og familie.

Horde er derfor en genial gratisapp som gir deg mulighet til å enkelt skaffe oversikt over din økonomi. 

Via Horde får du også tilgang til knallgode tilbud, lavere renter, samt tips og andre nyttige verktøy som gir deg kontroll over din privatøkonomi.

Mitt beste tips: Ikke ofre hverdagsgledene!

Du trenger ikke kutte cafébesøk, sjokolade og andre småutgifter som gir deg glede. Bruk heller sammenligningstjenester som Tjenestetorget til å få bedre pris på de nødvendige utgiftene i hverdagen. Du kan spare titusener på noen få minutters jobb!

Du får i tillegg en rekke fordeler som Horde bruker: for eksempel 3 måneders gratis trening på EVO, gode priser fra Godt Levert og så videre.

Det er enkelt å komme i gang med Horde. Du laster ned appen, og følger stegene. Etter du har fullført alle stegene, får du nå i tillegg ekstra bonuspoeng som du etterhvert kan bruke på enda flere fordeler.

2. uScore (Defero)

defero app

Om du ønsker å ha muligheten til å kredittsjekke deg selv gratis, er uScore (tidligere Defero) appen for deg.

I tillegg til å få gratis tilgang til din kredittscore, kan du i tillegg se eventuelle betalingsanmerkninger og få forklaringer på hva som ligger bak kredittscoren din, slik at du vet hva du kan gjøre for å forbedre den.

Hvordan kan appen tilby gratis kredittscore når dette koster 49 kroner andre steder? Jo, de har avtale med en rekke banker, og hvis du velger å benytte deg av et av tilbudene du får presentert via uScore, får de betalt av banken/leverandøren du velger.

uScore deler mange av de samme funksjonene som Horde, men her får du altså muligheten til å kredittsjekke deg selv også.

Som du ser i bildet over har uScore mange fornøyde brukere som har spart tusenvis av kroner takket være informasjonen i appen.

Hva er kredittscore?
En kredittscore er et tall mellom 1-100, som sier noe om hvor pålitelig betaler du er. 1 er dårligst og sier at du ikke er en trygg betaler. 100 er best. Med høy score får du beste rente og automatisk tilgang på lån. 

Lån med lav rente

uScore viser deg også en renteoversikt tilpasset din økonomi, som viser deg de beste rentene du kan få, basert på din data. 

Du får også nyttige tips og råd som gjelder din egen privatøkonomi, og kan ha ditt eget privatbudsjett rett i appen. Defero analyserer din privatøkonomi og gir deg gode råd og tips rundt din privatøkonomi.

Last ned uScore gratis her

3. DNB Spare

Dersom du både ønsker å opprette konkrete sparemål som trekkes automatisk fra lønnskonto og investere i fond og aksjer er DNB Spare en app du burde sjekke ut.

Via funksjonen sparemål i appen kan du enkelt opprette automatisk sparing, hvor du selv velger når og hvor ofte det skal trekkes fra eksempelvis lønnskontoen din til sparekonto.

DNB Spare er en forholdsvis enkel og brukervennlig app som i tillegg til sparing gir deg muligheten til å se, kjøpe og selge både aksjer og fond – rett fra mobilen.

I tillegg kan du lese analyser fra DNBs analytikere, bygge en watchlist og tracke porteføljen din i appen.

Hvilken spareapp bør du går for?

Selv bruker jeg alle sammen, og jeg anbefaler at du sjekker ut alle de tre nevnte spareappene du også.

Det er nemlig ingen grunn til å ikke bruke alle sammen. Som nevnt i innledningen, utgjør de til sammen en trio som alle har spesifikke funksjoner som vil hjelpe sparingen din – uansett hva du sparer til.

  • Horde er en genial app for deg som ønsker å bli varslet når lån du har blir rentebærende, vil opprette vennelån og som vil ha oversikt over alle kontoene dine i de ulike bankene på ett og samme sted.
  • uScore gir deg blant annet muligheten til å kredittsjekke deg selv gratis, hvor det andre steder koster 49 kroner
  • DNB Spare har muligheten til å opprette sparemål og handle i fond og aksjer

I tillegg er alle appene gratis, som betyr at det ikke koster deg noe å spare heller.

Enten du sparer til et kortsiktig mål om en ferietur til Frankrike, eller har et langsiktig mål om å spare til pensjonen din, vil du finne en app som hjelper deg på vei.

Bli en flinkere investor med Simply Wall St

Få kunnskap og oversikt over selskaper på en enkel, visuell måte. Se om en aksje er over- eller underpriset, og gjør bedre investeringsbeslutninger.

Del artikkelen

Følg meg på X (Twitter)

Artikkelforfatter

Picture of Fokusinvestoren

Fokusinvestoren

Jeg er en hobbyinvestor som har investert i aksjemarkedet i over 13 år og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.
Picture of Fokusinvestoren

Fokusinvestoren

Jeg er en hobbyinvestor som har investert i aksjemarkedet i over 13 år og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.

Nyeste artikler

hva er en aksje

Hva er en aksje?

Vurderer du å investere i aksjer men er usikker på hva en aksje egentlig er? På overflaten kan en aksje virke som bare et stykke