✅ Bli en bedre investor med disse 3 gratis verktøyene

Beste aksjeportefølje app: 4 apper du må prøve i 2024

Noen lenker i denne artikkelen er sponset. Se vilkår for bruk

beste aksjeportefølje app

En aksjeportefølje app er i bunn og grunn en plattform som lar deg samle alle investeringene dine på ett og samme sted, og som gir deg muligheten til følge aksjene dine og se hvordan de presterer.

Men bortsett fra kun å følge utviklingen i aksjer, gir mange portefølje-apper deg funksjoner som lar deg danne et større bilde av aksjene i din portefølje. 

Det er mange forskjellige apper på markedet, men i denne artikkelen har jeg forsøkt å begrense utvalget til 4 apper jeg selv bruker daglig, og som jeg mener gjør deg klar for å gjøre det bedre enn markedet i 2024. 

I alle appene får du oversikt over porteføljen din, informasjon om hver og en av aksjene du eier, og mulighet til å gjøre en mer detaljert analyse.

Appene er også ulike hverandre, da de har ulike funksjoner i tillegg til porteføljetracking. Men sammenlagt komplimenterer de hverandre godt og gir deg alt du trenger for å gjøre det godt som investor. 

Jeg kommer også til å gi deg prisene på disse appene, slik at du selv kan avgjøre nøyaktig hvilken app som kan passe deg og din strategi best.

De beste aksjeportefølje-appene gir deg både oversikt over dine investeringer, gir unike investeringsideer og gjør deg til en bedre investor. Alle appene i denne artikkelen har hjulpet meg til å bli nettopp det.

Videre i denne artikkelen kan du lese mer om de ulike aksjeportefølje-appene. Alle plattformene har både App-versjoner og Desktop versjoner. God lesning!

1. Simply Wall St

ROE Simply Wall St

Et av mine desidert viktigste verktøy og favorittapper er Simply Wall St. Jeg har brukt appen siden mars 2020, og kommer til å bruke denne så lenge jeg investerer.

Jeg har vært vitne til at porteføljen min endte opp med rundt 4,5 % avkastning i 2022, som var et dårlig år for de aller fleste børser. S&P 500 falt i samme periode med rundt 20 prosent!

Simply Wall St skal ha en stor del av æren for at jeg klarte dette.

I appen får du din porteføljes data presentert på en enkel, visuell måte. I tillegg får du raskt god oversikt over enkeltaksjer, takket være Simplys innbydende visuelle stil. Ja, du kan til og med se hva superinvestorer investerer i, og se om disse aksjene er noe for deg også.

Simplys analyser kommer rett til poenget, og fremhever styrker og svakheter i selskaper, og som du må passe på å vurdere før du investerer.

Du kan søke opp et selskap du er nysgjerrig på og raskt se en oppsummering av selskapet i et diagram. Her ser du hvordan selskapet scorer på gjeld, utbytter, fremtidig vekst, og tidligere inntjening.

Scroller du videre får du detaljerte rapporter på en rekke ulike nøkkeltall. Men det blir aldri kjedelig! Det er rett og slett en fryd å lese om selskapene i denne appen, og jeg kan anbefale den på det sterkeste. 

europris analyse

I bildet over ser du hva Simply Wall St trekker frem om Europris. Rett til poenget.

Fordeler med Simply Wall St: Det er kjempegøy å analysere selskaper med Simply Wall St, takket være en visuell og brukervennlig app. Du får oversikt over både aksjer og porteføljen din, i tillegg til å kunne lese investeringsideer.

Via Utbyttemaskinen kan du sjekke ut alle premium-funksjonene i Simply Wall St helt gratis i 14 dager og få hele 40 % rabatt på fullversjonen! 

Det gir en pris på bare $144 i året istedenfor den ordinære prisen på $240! Det er en investering du kan tjene inn raskt med forbedret avkastning.

2. Seeking Alpha

seeking alpha aksjeportefølje app

Du har kanskje hørt om Seeking Alpha? Seeking Alpha er en helt fantastisk research-plattform og porteføljeapp som gir deg en score på alle aksjene du eier – både individuelt og av porteføljen din som helhet.

Slik kan du se om noen av aksjene dine er potensielt i fare for å miste utbytter, være overvurdert eller står ovenfor andre utfordringer.

I tillegg til analyse av din portefølje, finner du relevante analyser og artikler om alle selskapene i porteføljen din, slik at du til enhver tid kan holde deg oppdatert.

quant rating seeking alpha

På høyre side i bildet over ser du hva Seeking Alphas egen Quant rating, Seeking Alphas skribenter og Wall Street Analytikere generelt mener om hver og en av aksjene i min portefølje/watchlist.

Det kan gi meg en verdifull pekepinn på hvilke grep jeg eventuelt burde foreta i porteføljen min. Kanskje jeg må re-evaluere et av selskapene? Eller kanskje finner jeg selskap som fortjener et større fokus?

health score seeking alpha

På høyre side øverst ser du også din porteføljes/ønskelistes ‘Health Score’, som er en oppsummerende evaluering av alle selskapene dine.

Trykker du på denne, kommer du til en side hvor du får utdypende analyse av porteføljen din, som du kan se under:

health score analysis seeking alpha

Fordeler med Seeking Alpha Premium: Så uendelig mye mer enn bare en portefølje-app. Du får du tilgang til analyser, nyheter, Seeking Alphas ‘Quant’-anbefalinger, markedsanalyser, finansiell oversikt over selskaper, informasjon om utbytter, earnings season og mye mer

Det er egentlig mye mer jeg kunne sagt om Seeking Alpha, men for å oppsummere:

Seeking Alpha har, med base i sin solide research plattform, muligheten til å kunne tilby en omfattende og oversiktlig evaluering av porteføljen min.

Jeg betaler hovedsakelig for Premium versjonen på grunn av all researchen som ligger der, med alle artikler, anbefalinger, evalueringer fra tusenvis av bidragsytere. Men det er jaggu en en stor bonus med en så bra porteføljetracker også. 

Via Utbyttemaskinen får du faktisk tilgang til Premium funksjonene for rabatterte priser, istedenfor den normale prisen på $239.

I knappen under ser du gjeldende rabatt.

3. Nordnet

aksjeportefølje app nordnet

Ønsker du å ha porteføljeoversikten samme sted som du faktisk kjøper og selger aksjer? Da er er Nordnet noe for deg. 

Nordnet er en nettmegler hvor du, i tillegg til å kunne kjøpe og selge aksjer, kan holde oversikten over porteføljen din, lage lister hvor du kan følge aksjer du er interessert i, og kommunisere med andre investorer. 

Dette er en aksjeportefølje-app for deg som ønsker inspirasjon, kunnskap og veiledning gjennom Børsskolen, podcaster, blogginnlegg, arrangementer og mye mer. 

På mange måter har Nordnet funksjoner som gjør appen til en litt enklere, men gratis versjon av Seeking Alpha! 

aksjesinspirasjon

Som du ser i bildet over, kan du også i Nordnet finne inspirasjon til aksjer og fond du kan investere i.

Noe av det første du ser når du åpner selve appen er hvordan porteføljen din presterer. Du kan se hvordan den har utviklet seg over tid og sammenligne utviklingen mot forskjellige indekser.

Du kan også se flere detaljer, som rating og risiko av aksjer, avgifter og utviklingen i enkeltaksjer og fond.

I tillegg får du som medlem i Nordnet tilgang til Shareville, som er et populært aksjeforum hvor likesinnede samles for å diskutere aksjemarkedet og enkeltaksjer. 

Nordnet tilbyr handel i et stort utvalg aksjer og fond, og har en lav kurtasje, med et veldig godt velkomsttilbud, som gjør at appen også er nyttig for tradere.

Appen til Nordnet fikk i 2021 utmerkelsen Red Dot Design Award. Dette er et av verdens største og mest anerkjente designpriser som deles ut hvert år ut av Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Tyskland. 

Nordnet vant for ‘beste varemerke og kommunikasjon’.

Fordeler med Nordnet: Rask og god kundeservice, lave avgifter, lav kurtasje, over 1800 fond, tilgang til Shareville, og masse informativ og lærerik informasjon som gjør deg til en bedre investor. En slags Seeking Alpha ‘light’.

Jeg anbefaler Nordnet til deg som ønsker tilgang til et bredt utvalg av fond, billig kurtasje og god kundeservice. De har også min respekt for at de går foran og fronter småsparernes sak i aviser og andre medier. Det er gratis å opprette bruker og komme i gang!

4. Sharesight

sharesight

Sharesight er stedet hvor jeg har oversikt over alle investeringene mine. Her kan du nemlig holde kontroll på over 40 børser verden over, som dekker aktiva som aksjer, kryptovaluta, eiendom, fond, og mer. 

Du kan også kan lage egne aktiva og inkludere de i porteføljen din, for eksempel klokker, BSU konto og så videre.

Du får også en veldig nyttig utbytteoversikt over både kommende og motatte utbytter, og en haug av ulike rapporter å velge mellom. Sharesight har 4 ulike nivåer: free, starter, investor og expert. Selv bruker jeg Investor plan, og synes det holder i massevis.

reports sharesight

Og du kan se nyttige grafer og kakediagrammer, blant annet over porteføljeinndelingen din.

Med Sharesight kan du si farvel til Excel eller Google Sheets-dokumentet ditt, og gjøre arbeidet med å holde oversikt og loggføre utbytter mye lettere.

Fordeler med Sharesight: Appen har en rekke ulike funksjoner som nedlastbare rapporter over utbytter, utviklingen i porteføljen og andre analyser.

Jeg har vært i samtaler med Sharesight og skaffet deg et kjempetilbud: du får 4 av 12 måneder gratis dersom du oppretter bruker via knappen under!

Min anbefaling

Det er viktig at du har en aksje-plattform du raskt kan se hvordan dine investeringer gjør det. Er den ikke lett å forstå, eller brukervennlig nok, kommer du ikke til å bruke den nok heller.

Siden du investerer tusenvis av dine egne kroner som du har jobbet hardt for, vil det lønne seg å bruke ett eller flere av appene i denne artikkelen. De vil alle hjelpe deg til å nå målene dine raskere, samtidig som de fjerner mye usikkerhet rundt investeringsvalgene dine. 

Aksjeportefølje-appene oppsummert:

  • Simply Wall St: porteføljetracking og raske, brukervennlige aksjeanalyser. Morsom læring!
  • Seeking Alpha: porteføljetracking og enorme mengder med analyser, nyheter, ratings og mye mer.
  • Nordnet: porteføljetracking, og kjøpe og selge aksjer rett i appen. Mange av funksjonene gjør Nordnet til en slags gratis Seeking Alpha ‘Light’.
  • Sharesight: Ren porteføljetracker, med oversikt over utbytter, utvikling og andre rapporter rundt porteføljen. Genialt for å ha total oversikt over alle investeringene dine, både aksjer, kryptovaluta, fond, ETFer og så videre.

Dersom jeg skulle anbefalt bare én av disse appene, ville valget mitt vært Simply Wall St.

Porteføljeanalysene, de visuelle selskapsanalysene og muligheten til å lære aksjeanalyse på en morsom måte gjør at Simply Wall St er min foretrukne aksjeportefølje-app. 

Bli en flinkere investor med Simply Wall St

Få kunnskap og oversikt over selskaper på en enkel, visuell måte. Se om en aksje er over- eller underpriset, og gjør bedre investeringsbeslutninger.

Del artikkelen

Følg meg på X (Twitter)

Artikkelforfatter

Picture of Fokusinvestoren

Fokusinvestoren

Jeg er en hobbyinvestor som har investert i aksjemarkedet i over 13 år og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.
Picture of Fokusinvestoren

Fokusinvestoren

Jeg er en hobbyinvestor som har investert i aksjemarkedet i over 13 år og brenner for å bedre folks privatøkonomi gjennom både sparing og investering.

Nyeste artikler

hva er en aksje

Hva er en aksje?

Vurderer du å investere i aksjer men er usikker på hva en aksje egentlig er? På overflaten kan en aksje virke som bare et stykke